CHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu; bizim iktidarımızda öğrencinin barınma ve iaşe kalmayacak, dedi.

Ferahoğlu açıklamasına şöyle devam etti; Sevgili öğrencilerimiz, Hepiniz bin bir zorlukla çalıştınız, emek verdiniz ve sınavları kazandınız. Şimdi kazandığınız okullara kayıt yaptırmak için yollara düştünüz. Hepinize bundan sonraki eğitim çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Amasya üniversitesini kazanan değerli öğrenciler. Şehrimize hoş geldiniz. Amasya’dan diğer illere kayıt yaptırmak için giden öğrencilerimize hayırlı yolculuklar diliyor yolunuz açık olsun diyorum.

Okulları kazanarak birinci engeli aştınız. Asıl zorluk şimdi başlıyor. Büyük bir heyecanla, şevkle, umutla illere dağıldınız. Asıl sorun şimdi başlıyor. En büyük sorun barınma. Yeterli YURT olmadığını ve ev kiralarının fahiş fiyatlarda olduğunu biliyoruz. Mevcut iktidarın bu konuda hiçbir çaba göstermediğini, çözüm üretmediğinin de farkındayız. Sizleri barınmak için başka mecralara bilerek veya bilmeyerek yönlendirdiğinin farkındayız.

Ülkenin her tarafına üniversite açmak çözüm olmuyor, üniversite açılırken önce bunun alt yapısı oluşturulmalı. Kız ve erkek öğrenciler için hiçbirinin açıkta kalmayacağı kapasitede yurtlar yapılmalı. Üniversitelerin bilim yuvası haline gelmesi için seçkin kadrolar oluşturulmalı, Bunların yapılmadığı durumda üniversitenin bir lise olmaktan öte gidemeyeceği unutulmamalıdır.

Ülkeyi betona boğan iktidar, duble yollar yaptık, dünyanın en büyük hava limanı bizim eserimiz diyerek böbürleniyor. Geçmediğimiz köprülerle övünüyor. Gitmediğimiz şehir hastanelerine para aktarıyor. Bu işleri yapan yandaş müteahhitlere geçiş garantisi adı altında dünya kadar para aktararak sizlerin hakkı olan paraları siyasi tercih uğruna heba ediyor.

En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Çünkü ülkenin kalkınması eğitimle başlar. Nitelikli insan yetişmediği sürece çağı yakalamamız mümkün değil. Yandaşlara aktardığı paranın onda birini eğitim alt yapısına aktarsa zaten her şey çözülür ve kimse çareyi yurt dışında aramaz.

Çocuklarını dişinden tırnağından artırarak okutmak isteyen anne ve babalar, biliyoruz endişelisiniz, gözünüz arkada kalıyor merak etmeyin size söz veriyoruz, seçimler ister zamanında ister erken olsun CHP iktidara geliyor. Bizim iktidarımızda öğrencinin barınma ve iaşe kalmayacak hem de bunu 1 yıl gerçekleştireceğiz. SÖZÜMÜZ SÖZ….