Alevi-Bektaşi kanaat önderi ve Türk İşadamı Ali Aker’in destekleri ve Güvenç Abdal Ocağı Dedelerinin önderliğinde Kuzeyin Erenleri, Ordu’da buluşuyor. Karadenizin Erenleri olan Kürtünlüler, Nalcılar ve Güvenç Abdal Ocaklılar düzenlenen etkinlikte ‘Gelin Canlar bir olalım’ diyecek. Alevi-Bektaşi inancının doğru ve etkin anlatılması adına Türkiye’nin değişik illerindeki programlara katılan ve destek veren Türk İşadamı ve AleviBektaşi Kanaat önderi Ali Aker, Karadeniz’in erenlerini Ordu’da bir araya getiriyor. Kısaca Kuzeyin Erenleri diye adlandırılan Kürtünlüler, Nalcılar ve Güvenç Abdal Ocaklılar zengin içerikli bir programda buluşacaklar. Ordu ve çevre illerinden binlerce Alevi-Bektaşi inancı mensubu insanın katılması beklenen programa il ve çevre illerin protokolünün önde gelen isimleri, siyasiler ve STK temsilcileri de davet edildi.

 

İŞADAMI AKER TAM DESTEK VERİYOR

Gürgentepe Belediyesi Kültür salonunda gerçekleştirilecek ve saat 11.00’de başlayacak etkinlik, Alevi-Bektaşi kanaat önderi ve Türk İşadamı Ali Aker’in destekleriyle gerçekleştirilecek. 02 Ekim 2021 Cumratesi günü gerçekleştirilecek programda açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, protokol selamlama konuşmaları ile devam edecek. Programda daha sonra “Horasan Erenleri, Hacı Bektaş Veli” adlı panel gerçekleştirilecek. Bu programın akabinde ise Gürgentepe Yer Kırığı Güvenç Abdal Cemevinde lokma ikramı ve cem ibadeti yapılacak.

ALEVİLİK-BEKTAŞİLİK HEPİMİZİN BİRLİK NOKTASIDIR

 

Kısa bir süre önce memleketi Kütahya’da Hacı Bektaş Veli anma programları ve yine Kütahya’nın Dumlupınar ilçesi Allıören köyünde Seyyid Hurma Dede anma etkiliği ve Cem evi açılışı, Sivas-Hafik ilçesine bağlı Beykonak köyünde Seyyid Ali Baba Sultan anma ve birlik aşure lokması etkinliği ve son olarak Manisa Salihli’de birlik lokması ikramı etkinliği gibi farkındalık etkinliklerine destek veren Alevi-Bektaşi Kanaat Önderi ve Türk İşadamı Ali Aker, Alevi-Bektaşi geleneğinin doğru anlatılması ve anlaşılması için bu tür etkinlikliklere destek veriyor. İşadamı Aker:”Biz Aleviler-Bektaşiler, bu toprakların has evlatlarıyız ve devletçiyiz. Alevilik-Bektaşilik hepimizin birlik noktasıdır. Alevi-Bektaşi öğretisi, hiçbir etnik ve alt kimlik tanımlamasını merkeze almayarak geleneğin diliyle “yetmiş iki millete bir nazarla bakarak” evrensel bir insanlık ideali geliştirmiştir. Gelin canlar bir olalım sloganıyla Türklüğümüzü ve Cumhuriyetimizi korumak istiyoruz. Aleviliği yanlış bilen Canlara öğretmek, ön yargıları yok etmek, birlik beraberlik içinde yaşamak ve güçlü olmak istiyoruz. Bu bağlamda Ordu’da CAN’ların buluşmasına vesile olacak programa tam destek veriyoruz ve tüm CAN’ları etkinliğe bekliyoruz.”diye konuştu.