05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 07:43

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

'Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' valilik toplantı salonunda yapıldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-02-2019 16:01   Güncelleme : 13-02-2019 16:01
Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

 Amasya Viliği toplantı sonunda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Vi Var'un yanı sıra Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve kurul üyeleri katıldı.
 
 İçişleri Bakanlığı’nın emriyle tüm Türkiye’de aynı günde ve aynı saatte düzenlenen toplantıda ilk arak Türkiye Yeşilay Cemiyeti Amasya Şubesi bir num gerçekleştirdi. Uyuşturucu ile mücadele konunda yapılan çışmar, sorunlar, ınması gereken tedbirler ve sonrası için yapılacak çışmar görüşülerek kararlar ındı. Toplantının sekretaryasını yürüten İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı, yapılacak çışmarda bir rehber teşkil etmesi amacıyla takdim edildi.
 
 Toplantıya başkanlık eden Vi Dr. Osman Var, ili de kurulmuş an etkin takip, denetleme ve koordineli asayiş sistemleri ile bağımlılık yaratabilecek maddelerin unmasına ve dağıtılmasına mah vermediklerini belirtti. Kamu kurumlarının ortak çışmarı ve gayretleri ile yasadışı maddelerin ili sınırları içerisine girmemesi için etkin bir şekilde mücadele edileceğini ifade etti.
 
 Toplantıda bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu hakkında genel bilgilendirme, kurulların ve nik çışma gruplarının belirlenmesi ve bunların çışma esasları ile kargo firmarı denetleme işlemleri hakkında gündem maddeleri görüşüldü. Vi gerekli konularda ınması gereken önlemleri ve uygulamarı belirtti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert