Amasya TSO’nun 2015 yılının başında tescillenen 5 yıldızlı hizmet kitesi, bugüne dek sürdürülen çışmar ve sürekli iyileştirme modeli ile gün geçtikçe geliştirildi. Bu süreçte oda yönetimi ve personeli ile gerçekleştirilen çışmar, uluslararası akreditasyona sahip bağımsız denetçi kuruluşlarca denetlenerek, belgelendirilmeye hak kazandı.

 Bu kapsamda Amasya TSO Akreditasyon Sertifikası’nı Ankara’da TOBB Konferans Sonu’nda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve bir çok oda ve borsanın Yönetim kurulu, meclis üyeleri, genel sekreterleri ve akreditasyon sorumlularının katılımı ile gerçekleştirilen Akreditasyon Sertifika Töreni’nde dı. Törene Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Meclis Başkanı H. Hasan Ergen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Kılıçaslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Nurel Aktaş, Seyfettin Öztürk, Akreditasyon İzleme Komitesi Üyeleri Şevket Çimen (Yönetim Kurulu Üyesi), Bahadır Koçak (Meclis Üyesi), Genel Sekreter Hasan Cinbaz ve Akresitasyon Sorumlu M. Kazım ÜNAL katıldı.

 Tören sonrasında Başkan Kırlangıç “Göreve geldiği günden bu yana üyeleri için hep daha iyisini düşündük. Her adımımızı bunu gerçekleştirmek için attık. Bugün en iyi odacılık örneklerini aratmayan 5 yıldızlı hizmet veren bir oda manın haklı gururunu yaşıyoruz. Hiçbir zaman anla yetinmedik, şimdi de yetinmeyeceğiz. Daha iyiye ulaşmak için çışmarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.