Program Vi Dr. Osman Var’un himayesinde, Torumtay Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi koordinesiyle gerçekleştirildi. Vi Var'un yanı sıra eşi Funda Var, Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün ve eşi Sibel Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çışanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
 
 Program Gazi Mustafa Kem Atatürk ve vatan için şehit düşmüş kahraman askerleri için saygı duruşu ve İstikl Marşı’yla başladı.
 
 Programı tertip eden Torumtay Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi’nin müdürü Yaşar Bozatlı, aziz ve milli şairi Mehmet Akif ve yürekten duası an “Allah bu millete bir daha İstikl Marşı yazdırmasın” temennisine vurgu yaptı. Vatanımızın bağımsızlığı için yapılan fedakârlıklara ve çekilen çilelere değindi. Bizlere bin bir zorluklara göğüs lerek emanet edilen bu ülkeyi lerinde gözümüz gibi bakarak ve savunarak yarınlara aktaracağımızı belirtti.
 
 Programın devamında “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere Vi ve protok üyeleri tarafından başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Torumtay Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program icra edildi. Katılımcılar programı büyük bir gurur ve mutlulukla takip ettiler.

 
 
Kaynak: Vilik Sitesi