YENİLEBİLİR ENERJİNİN ÖNEMİ MERZİFONDA ELE ALINDI

        Yenilebilir Enerji önemi, yenile bilir enerji yatırımları ve finans çözümleri adı tında Merzifon da konferans düzenlendi.

        15 Haziran 2015 Pazartesi günü düzenlenen konferansa ; Amasya ve Taşova İş Bankası Müdürleri, Taşova İş Adamlarından Özgür Gıda Mobilya SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Ağış, Merzifon bölgesi iş

        14 :00 ' da Saygı Duruşu ve İstikl Marşının okunmasının ardından başlayan konferansta; MBC Yenilebilir Enerji Sistemleri Proje Müdürü Sercan Kınık ; Rüzgar Tribünlerinin önemi ve Hlanda EWT Firması Direct Drive Türbin tanıtımını slayt eşliğin de yaparak, Amasyamızın rüzgar türbinleri yapılabilecek noktarı konunda detaylı bir num gerçekleştirdi. Kınık ; " Amasyanın Rüzgar Türbinleri konunda dukca elverişli bir bölge duğunu vurgulayarak. Rüzgar Türbinlerinin Çevreye hiç bir zararı yoktur, Fosil yakıt yaparak elektrik üretmiyoruz. Doğa da an rüzgarı doğ bir şekil de enerjiye çeviriyoruz." dedi.

        Jinko Sar Türkiye Satış Mühendisi Ezgi Yılmaz ; GES hakkında bilgilendirme yaparak. Güneş Enerjisi sayesin de Türkiyenin enerji konunda dışa bağımlılığının bitebileceğini vurgulayan  Yılmaz ; " Güneş Enerjisi Avrupa da çoktan evlerin iş yerlerinin çatısında yerini dı. evler ve iş yerleri kendi elektiriğini üretiyor. Avrupada güneş enerjisi konunda Lider an Almanya da, En çok güneş ışığı an bölge Türkiye de ise en az güneş ışığı an bölgeden bir buçuk kat az güneş ışığı ıyor. Türkiye in güneş ışığı Almanya dan kat ve kat fazla iken yararlanmıyoruz. Biz firma arak yapacağımız güneş enerjisi sistemlerine 25 yıl garanti veriyoruz. Çok kısa bir sürede masraflarınızı çıkarabileceğiniz ve fazlasını rahatlıkla devlete satabileceğiniz bir enerjiden bahsediyorum" dedi.

        TURSEFF Banka İlişkiler Müdürü Şükran Gökhan ; Enerji verimliliği veya yenilenebilir enerji yatırım projelerinize uygun koşullarda finans çözüm arayışında iseniz TurSEFF adresiyle doğru yerdesiniz. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF, enerji verimliliği ya da yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmak isteyen KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmara ve ticari girişimcilere yönelik 2010 yılından beri Türkiye’de yürütülmekte an bir kredi programıdır. Program, Avrupa İmar ve Kkınma Bankası AİKB tarafından geliştirilmiştir." dedi

            HABER - FOTOĞRAF : TANER BIYIK