Milli Mücadele'nin ve Amasya Tamimi’nin 100. yıl dönümü kapsamında PTT Başmüdürlüğü tarafından ‘Atatürk ve Milli Mücadele Pul Sergisi’ düzenlendi.

Milli Mücadele'nin ve Amasya Tamimi’nin 100. yıl dönümü kapsamında PTT Başmüdürlüğü tarafından ‘Atatürk ve Milli Mücadele Pul Sergisi’ düzenlendi. Programda, ili deki gazileri için üzerinde fotoğraflarının yer dığı özel arak hazırlatılan kişisel pullar, Vi Dr. Osman Var ve protok üyeleri tarafından kendilerine verildi.

Milli Mücadele'nin ve Amasya Tamimi’nin 100. yıl dönümü dayısıyla bu yıl daha önem arz eden 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivi etkinlikleri kapsamında PTT Amasya Başmüdürlüğü'nce Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışını Vi Dr. Osman Var gerçekleştirdi.

Sergiye, Vi Var’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Belediye Başkanvekili Hakkı Özşen,  PTT Değerli Kâğıtlar Daire Başkanı Mehmet Orhon, Amasya PTT Başmüdürü Cafer Bat, protok üyeleri, gazileri ve vatandaşlarımız katıldı. Programda, PTT Başmüdürlüğü’nün ili deki gazileri için üzerinde fotoğraflarının yer dığı özel hazırlattığı kişisel pullar, Vi Dr. Osman Var ve protok üyeleri tarafından kendilerine takdim edildi.

Konuşmasında Milli Mücadele dönemi öncesi yaşananları anımsatıp insanların gerçekten geleceğe umutla bakmasının mümkün madığı bir ortamda Gazi Mustafa Kem Atatürk ve bir grup silah arkadaşının büyük gayretleri ve kesinlikle boyunduruk tına giremeyecek asil millerin ruhunu taşıyor marı sonucu ve gayretleriyle milletin uyanışının gerçekleştiğini vurgulayıp, Amasya’nın o kritik süreçi önemine işaret eden Vi Var, “İstan ’dan 16 Mayıs’ta başlayıp önce Samn’a çıkış ardından Havza daha sonra Amasya, bu süre içerisinde yurdun birçok yerindeki yavaş yavaş başlayan milli mücadele unrlarıyla sürekli temaslar, bunun daha iyi noktaya nasıl getirileceğiyle ilgili detaylı çışmar, kendisi gibi vatanı, milleti ve bağımsızlığı için ölmeye hazır arkadaşlarıyla yaptığı istişareler ve bu istişareler sonucunda Amasya’da 100. yılını kutladığımız Amasya Tamimi ile Türkiye’deki mevcut durumun sağlıklı bir tespitinin yapılıp milleti e ve tüm dünyaya milletin istiklini yine milletin azim ve kararının kurtaracağı, bu milletin kendi ayakları üzerine rar dikilip kendi bağımsızlığını elde edeceğinin haykırılması. Bu Amasya için Türk milletinin dara zora düştüğünde her zaman kapısını açmış ve rar ayağa kkmasına vesile muş bu onurlu, gururlu memleket için bir başka gurur vesilesi muştur. Yine Türk milleti dara düştüğünde, zora düştüğünde Gazi Paşa’ya ‘Paşam Amasya emrinizdedir. Gazanız mübarek n’ diye kapılarını açan, binlerce insanla karşılayan, O’na burada cesaret veren, yüreklendiren, des an bu asil memleketin, güzel memleketin başka bir gurur vesilesidir.”  diye konuştu.

Programın ardından katılımcılar onuruna yemek düzenlendi.