Vatandaşların Bayram ve tatil dönemlerinde gerek kendi özel araçlarıyla gerekse toplu taşıma araçlarını kullanmak  retiyle uzun mesafeli seyahatler gerçekleştirmeleri; ülke genelinde trafik yoğunluğun da önemli artışların yaşanmasına sebebiyet vermektedir.

Trafik yoğunluğunu görmek in kısa sürede sevdiklerine kavuşmak isteyen insanlarımız ınan tedbirler ve yapılan uygulamara rağmen ne yazık ki yapmış dukları kur ihlleri neticesinde pek çok trafik kazasına karışmaktadırlar.

Bu süreçte özellikle yaşanan yoğunluğa bağlı arak taşıma yapan firmarın ek seferler koyması nedeni ile şehirlerarası ycu sayısının artması ve önceki yıllarda yaşanan kazarın uş nedenleri aniz edildiğinde sürücü kurlarının ön plana çıkması, paydaş kurumlarla birlikte koordinasyon içerisinde tüm yetkililerin ve şoförlerin katılımları ile kısa süreli eğitim programlarının gerçekleştirilmesi ihtiyacını doğurmuştur.

Bu çerçevede Emt Genel Müdürü’nün amirleri ve İl Emt Müdürü Fahri BULUT’un timatları doğrultunda Otogar Toplantı Sonunda Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ömer KAPSAL başkanlığında; Acenteler, Otobüs Firma yetkilileri ile şoförlerin katılımları nezdinde bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı çerçevesince bayram döneminde yaşanan trafik kazarı, nedenleri ve taşımacılık faiyetleri hakkında yetkililer tarafından gerekli bilgilendirmeler yapıldı ayrıca;

-Y ve sürüş güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirleri ınması,

-Şoförlerin uygun hızda seyretmeleri ve hız ihli yapamamarı,

-Yeterli sayıda şoförün yculuk esnasında araçlarında undurmarı,

-Şoförlerin yorgun/uykuz araç kullanmarının önlenmesi,

-  Araçlarının yculuk öncesi bakımlarını yapmarı ve 10 (on) numara diye tabir edilen yakıtı kullanmamarı konuları başta mak üzere şehirlerarası ycu taşımacılığında yaşanan sorunlar ve sahada çışan şoförleri in sıkıntıları ile ilgili çözüm önerileri üzerine görüş ışverişinde unuldu.

Amasya İl Emt Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ömer KAPSAL’ın kazasız bir bayram geçirmeleri dileği ile şoförleri e mevzuat çerçevesince bir yaklaşım sergilemeleri hunda, karşılıklı temennilerini narak toplantı sona erdirildi.