Amasya ve ilçelerine yapılan yatırımların merkezinde bulunan İl Özel İdaresinin Genel Sekreterliği görevine bakanlık uruyla Erdin Acar atandı. Acar, Uzun yıllar boyunca hizmet ettiğim ve hizmet etmekten gurur duyduğum Amasya’ya farklı bir görevle hizmet etmeye devam edecek manın heyecanını yaşamaktayım.
Acar’ın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 76’ncı ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36’ncı maddelerine göre atamasının İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirildi.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, İl Özel İdaresi devletimizin ve hükümetimizin son yıllarda köylerin kkınmasına dönük geliştirdiği KÖYDES gibi projelerle de birlikte önemli atılımlar gerçekleştirmiş, ulaşım, lama ve köy tyapısı başta mak üzere, Amasya’nın kkınmasına dair çok sayıda kuruluş ve projenin içerisinde yer mış, bu görevleri de başarıyla sürdürmüş, Amasya için kaynak uşturmuş bir kurumdur.
Bu vesile ile benden önce bu görevi başarı ile sürdüren Sayın Ömer Faruk Aykutlu’ya görev süresince yaptığı çışmardan dayı teşekkür ediyorum.
Bundan sonra başta Sayın Vimiz, Milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi Üyelerimizin des ve katkılarıyla ben ve çışma arkadaşlarım İl Özel İdaresinin bayrağını daha ileri bir noktaya taşımanın amaç ve gayesi içerisinde acağız” dedi.