İtfaiye Haftası dolayısıyla Macit Zeren Fen Lisesinde, Öğrencilere itfaiyeciler tarafından yangından korunma yolları ve alınması gereken önlemler konusunda bilgilerin aktarıldığı etkinlikte gösteri ve yangın tatbikatı ilgiyle izlendi.

Yangından korunma yolları ve alınması gereken önlemlerle ilgili bilincin arttırılması adına her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen İtfaiye Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programda Vali Varol’un yanısıra 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Atlı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı.

Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürü Zeynel Cesur’un açılış konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, itfaiye teşkilatının ve itfaiyecilik mesleğinin öneminden, itfaiyecilerin sadece yangın söndürmeden ziyade arama ve kurtarma çalışmalarında da etkin rol aldığından ve teşkilatın sayısız canların kurtulmasına vesile olan bir kurum olduğundan bahsetti.

Ülkemizde İtfaiyecilik Teşkilatı’nın Osmanlı Devleti döneminde ‘Tulumbacılar’ adıyla kurulduğunu anımsatan Vali Varol, daha sonra cumhuriyetin kurulmasıyla itfaiyecilik faaliyetlerinin belediyecilik hizmetleri çatısı altına girdiğine değindi.

İtfaiye teşkilatının insanlarımızın dar zamanlarında en çok ihtiyaç duyduğu teşkilatlardan birisi olduğunu belirten Vali Varol, ilimiz gibi coğrafyası engebeli olan kentlerde zor koşullarda görev yapan itfaiyecilerin fedakarlık abidesi bir mesleği yerine getirdiklerini ifade etti.

Bugün İtfaiye teşkilatı mensuplarının sadece yangınlara müdahale eden görevliler olarak tanımlanmadığına değinen Vali Varol, modern imkanlara, tekniklere sahip olan itfaiyecilerin insanların yaşayabileceği afetlerin birçok türünde yardımcı olarak önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Etkinlik kapsamında itfaiye ekiplerinin çeşitli ekipmanlar kullanarak hazırladığı gösteriler ve gerçekleştirdiği tatbikat beğeniyle izlendi. Hazırlanan stantları gezerek bilgiler alan Vali Varol, itfaiye personeliyle de hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından öğrencilerle izlenimlerine ilişkin bir süre sohbet etti.