Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışması'nın 8. etabı gerçekleştirildi.
Suluğun Köprü Mevkiinde bulunan şehir stadında düzenlenen Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışması'nın 8. etabına Türkiye'nin dört bir yanından katılım gerçekleşti.
Belediye Başkanı Zehra Özyol katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında; Bu etkinlik Gümüşhacıköy'de ilk defa yapılıyor, bizde gerçekten çok mutluyuz, Gümüşhacıköy'ün tanıtımı için, hem hayvan severleri hem köpek severleri yarış severleri bizde Gümüşhacıköy ilçesinde ağırlamış oluyoruz, Bu gün Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışması'nın 8. etabı yarışmasına hoş geldiniz. İnşallah bundan sonra da yarışmaların devamı olur ve daha değişik çeşitli şekilde biz de kültür etkinliklerine devam ederiz dedi.
Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri kategorisinde yapılan yarışmaya 300'den fazla köpek dereceye girebilmek için mücadele etti. Yarışmada, özellikle çoban ve kangal köpeklerinin büyüklükleri ile bir çoban köpeğinin 2 kişi tarafından güçlükle kaldırabilmesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yarışmacılar, köpeklerin bakımının çok zor ve zahmetli olduğunu ancak onlara kendi çocukları gibi baktıklarını söyledi. Yarışmada dereceye girmeyi hedeflediklerini ifade eden köpek sahipleri, köpeklerini yarışmaya hazırladıktan sonra jüri önüne çıkardı. Hayvan sahipleri, Belediye Başkanı Zehra Özyol'a vermiş olduğu destek ve katkıdan dolayı teşekkür etti.
Yarışma sonunda dereceye giren köpeklere ödüllerini İlçe Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve Belediye Başkanı Zehra Özyol takdim etti.