Amasya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri okul önlerinde gençlerin korunmasına yönelik uygulama gerçekleştiriyor.
2019-2020 eğitim öğretim-yılının ilk haftasından itibaren Amasya’da polis ekipleri okul önlerinde denetimleri gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğünden ekipler okul önlerinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik uygulama yapıyor. Ekipler okul önlerinde bulunan internet kafeleri, kafeleri, oyun salonları gibi açık yerleri tek tek inceleyerek arama yapıyor. Okul çevresindeki park ve bahçelerde oturan veya uzun süre sabit bir noktada bekleyen kişilerin üst aramaları gerçekleştirilerek şüpheli görülen kişilere ise Genel Bilgi Toplama (GBT) yapılıyor. Ayrıca, Trafik ekiplerincede okul giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerinde trafik tedbirleri alınıyor. Uygulamaların okullar kapanana kadar devam edeceği belirtildi.
Polis ekiplerinin denetimi okul çevresinde kısıtlı kalmadı. Okul kantininde de kontrollerini gerçekleştiren polis ekipleri, kantin çalışanlarını da GBT’ye soktu.
Sabah öğrencilerini okula bırakmak için gelen veliler, polis ekiplerini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ders zili çalana kadar kapıda beklediklerini ifade eden veliler, denetimlerden dolayı güvende hissettiklerini söyledi.

Bulut; Denetimler Aralıksız Devam Edecek
Yapılan uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunan Amasya İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, “Eğitim ve öğretim yılının başlangıcından itibaren okul çevrelerinde çocukların ve gençlerin korunmasına yönelik yapılan çalışmalardan sadece küçük bir örnektir. İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği çocuklarıma ve gençlerimize güvenli eğitim ortamının sağlanmasına yönelik bir konu. Yeni Ders yılının başlamasından itibaren yaptığımız çalışmalarda çok şükür okullarımızda her hangi bir olay meydana gelmedi. Uyuşturucu madde suçları bakımından da narkotik ekiplerimizin yaptığı çalışmalarda okullarımızın çevresinde ve içerisinde herhangi bir uyuşturucu suçuna rastlamadık. Trafik ekiplerimiz tarafından da öğrenci servis denetimleri artarak devam ediyor” diye konuştu.

Polisten Öğencilere Uyarı
Öte yandan polusler,parklarda ve okul önlerinde rastladığı öğrencilerle kısa süreli görüşme yaparak, ders saatinde neden dışarda olduklarını soruyor. Öğrencilere, özellikle tanımadığı, şüpheli olarak gördükleri bir kişi yada durum karşısında mutlaka 155 ihbar hattını aramaları konusunda öğrencilere telkinlerde bulunuldu.