Dijital takograf uygulaması 10 Temmuz 2020 tarihine, verilerin yüklenmesi işlemleri ise 01.01.2024 tarihine kadar ertelendi.

Amasya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasında, ilimizde faaliyet gösteren kamyoncu esnaflarına; dijital takograf uygulaması ve diğer güncel sorunların ele alındığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda dijital takograf uygulamasının 10 Temmuz 2020 tarihine kadar ertelendiği ve kart verme otoritelerine verilerin yüklenmesi işlemlerinin 01.01.2024 tarihine kadar ertelendiği ayrıca diğer konularda da çözümlere gidildiği belirtildi.

Amasya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mürsel Çapkın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gerek ülkemizde, gerek şehrimizde tüm esnaflarımızın ve üyelerimizin sorunlarının çözümü için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile Türkiye Şoförler Federasyonuna bildirimde bulunarak çözüme gittik ve bundan sonrada sorunları yakından takip ederek üst kuruluşlarımıza taşıyacağıma söz veriyorum.

Türkiye Genelinde bu sorunlara odaların ve taşıyıcılar kooperatiflerinin boykot niteliğinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı Amasyalı esnaflarımıza, toplantımıza iştirak eden Göynücek Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Mahmut Canıbek’e, Yeşilırmak Kooperatif Başkanı Ali Kalaycıya ve Merkeze bağlı tüm kamyoncu esnaflarımıza teşekkür eder, kazasız, bereketli, bol kazançlar dilerim” dedi.