Başkan Sarı Fransa’nın Başkenti Paris’te “Yeşilkent Amasya” projesi adına aldığı ödül sonrası Amasya’ya döndü.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Bu ödülü Gazi paşa, silah arkadaşları, hareketimizin bilge lideri, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli bey ve Amasyalı hemşehrilerimiz adına aldım” dedi.

Fransa’nın Başkenti Paris’te “Yeşilkent Amasya” projesi adına aldığı ödül sonrası Amasya’ya dönen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Merzifon Havalimanı'nda konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Başkan Sarı, konuşmasında şunları söyledi; “Gazi paşanın 1919’da Amasya’ya teşrifi ve dedemiz Amasya Müftüsü Tevfik Efendi paşam hoş geldiniz demeseydi, ne bugün siz çekim yapabilirdiniz, ne biz konuşabilirdik, ne de bu ödülü Amasya’ya getirebilirdik. Onun için ulus olarak önce Gazi paşa ve bizim dedelerimize gösterdikleri yiğitlik için şükran borçluyuz” dedi.

“AVRUPA’DAN AMASYA’YA GELEN ULUSLARARASI İLK ÖDÜL”

Avrupa’dan Amasya’ya ilk defa gelen Uluslararası bir ödül olduğunu söyleyen Başkan Sarı, açıklamasının devamında; “Bu ödülü almamızda emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyor, hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca bizim burada olmamızı vesile olan kendi siyasi partim ve tüm siyasi partilerimize ve MHP Genel Başkanımıza huzurunuz da şükranlarımı arz ediyorum.