İstan 'da faiyetini sürdüren Amasya dernekleri in sayısı her  geçen  gün artarken  her  geçen günde  evvelden  kurulmuş dernekleri de durağanlık sessiizlik hakimiyeti devam ediyor. 

Başkan İlhan Şen ile  yaptıkları etkinlikleri Amasya haber  aracılığı ile  tüm dünyaya duyuru yapılırken basın ile  irtibat kurmamış yada yapılan etkinliklerinin sadece kendi, üyeleri arasında bile  duyurunu yapmaktan  acız  dernekleri mevcut.

Başkan İlhan Şen döneminde  Bağcılar  Tabya'da geniş ferah bir  mekanda çarşı içinde Adeta studyo misi rengarenk  donanımlı eşyarı ve de Masarından  Mutfağına  kadar  Yönetim odası ve  Wc leri birinci sınıf  mzemelerden  yapılmış içerisisinin dizaynı ise mımari güzelliği ile de dikkatleri çekiyor.

Sayısız Dernek dayanışma  geceleri., Hacıbektaş Veli Hazretleri Ziyaret gezisi ,Çanakke  gezisi , Katılınan  Amasya Dernekleri futb turnuvarı  ,gençliğe  verilen  önem  ayrıca  kadınlar  ku vesilesiyle  dernek faiyetlerine  kazandırılan  bir  hareketlilikle  dikkatleri çekmekte. Hatta bir  konuşmasında Başkan İlhan şen '' Biz kadınlarımız massa bir  hiçiz '' deyii belliki  yerıdne kullanılmış bir  deyım. Kongre  günü  kadınlar  kunun üstün  gayretleri ayrıca dernek dayanışma  yemeklerindeki etkin çışmarı bunun  göstergesi makta.

Derneğin 1993 yılında kurulurken Kurucu Başkan Muharrem Ergül ile  birlikte  görev mış devamındaki yönetimlerde görevler  mış   devamında 2012 yılında ağanüstü kongrede  Başkan muş norm ağan  kongre  tarihi an  2013 de yeniden  göreve  devam derken bunda  etkin  görevleri başarı ile  yönetimindeki birbirinden  aktif ve  görev <ı arkadaşlarıyla  örnek çışmar  yapınca 29.11.2015 pazar günükü kongrede aday bile  çıkılmadığı bunun asıl göstergesinin başkana  görevin bitmedi yanındayız  göreve  devam dendiği de çıkarılabilir.

BAŞKAN iLHAN ŞENOL VE  YÖNETİMİ BU SESSİZLİĞE BİZ  DEVAM EDİYORUZ DİYEREK  CEVAP VERDİLER. 

DİVAN  KURULU uşturularak Gündem  maddeleri kongre  seyrı gereği gerekenler  yapıldı. Divan Başkanı Mustafa Avcı-Ferhat Kılıç-Aslan Ergün  

YENİ YÖNETİM :

İlhan Şen (BAşkan) Adem Işık- Ali Çuv-Haşim Ağzıaçık-Sinan Ağzıaçık 

BAŞKAN  İRTİBAT=05322231490

GENÇLİK KOLLARI = 

SinanÇuv( Başkan) -Canan Cankurt- Ebru Ağzıaçık 

KADIN KOLLARI =,

Perihan Özen (BAşkan)- Misket Deniz-Zeynep Avcı-Tülay Çuv- Demet Cankurt- Satı Kılıç 

DERNEĞİ YENİ YÖNETİMİNE Amasya Haber  (Sih Turgut) arak başarılar  dileriz.