05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 14:15

Toyota'dan Meslek Lisesine 2019 Model Araç Hibe Edildi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından eğitim-öğretim uygulamalarında kullanılmak üzere 2019 model bir aracı Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne hibe etti.

AMASYA
Giriş Tarihi : 04-08-2020 10:54   Güncelleme : 04-08-2020 10:54
Toyota'dan Meslek Lisesine 2019 Model Araç Hibe Edildi

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonunda belirtmiş olduğu üzere; Öğrenilen her türlü bilgi, beceri ve tutumun bir davranış olarak ortaya çıkmasının ötesinde, öğrencilerin kendilerine ve topluma doğrudan hizmet edebilecek bir yetkinliğe sahip olmaları hedeflenmiştir. Görgü olarak tanımlanabilecek bu unsurun temel dayanağı birbirini tamamlayan, kavramsal öğrenmeyi ve derinleşmeyi destekleyen ders ve uygulamalarla öğrencinin bütüncül gelişimine hizmet etmektir. Öğrencilerin, yaparak-yaşayarak kazanılan becerilerinin içselleşmesi ve bu becerileri uygulama düzeyinde yaşama yansıtabilmeleri amacıyla Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından eğitim-öğretim uygulamalarında kullanılmak üzere 2019 model bir aracı Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne hibe etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu kamuoyuna yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüz özel kuruluş ve sivil toplum örgütlerimiz ile eşgüdümlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından ilimiz Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne hibe edilen araç ile öğrencilerimizin gelişen teknoloji doğrultusunda en güncel bilgilerle donanmış olarak mezun olmalarına dair amacımıza yardımcı olacağı inancındayım. Hibe aracı Çorum ilindeki bayiden alarak ilimize transferini ücretsiz gerçekleştiren ilimiz özel sektör temsilcisi "Güner Oto Kurtarma" firmasının sahibi Özkan Güner'e de teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Amasya halkının eğitim ve öğretime verdiği desteği ortaya koyan örneklerden biri olan bu desteğiyle hibe araç okul müdürlüğümüze teslim edilmiş oldu." diyen İl Müdürü Kösterelioğlu, "Aracın geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen Hybrid teknolojini barındırması gelecekte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşması beklenen bu teknolojiye hâkim insan gücünün yetişmesine olanak sağlayacaktır. Başta Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert