Çocuk Evlerinde kalan çocuklar 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini gezerek yaşadılar.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımız 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanlığına ait Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Gezici Otobüsünü gezdiler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt yapmış olduğu açıklamada; bir ülkeye milli bir karakter kazandıran ve milleti millet yapan temel kaideler vardır. Bu temel kaidelerden en önemlisi ise tarih bilincidir. Tarih bilinci ülkeleri ayakta tutan en önemli yapı taşlarından birsidir. Tarih bilincinin yokluğu hem içinde bulunduğumuz dönemdeki insanları hem de gelecek nesli milli ve ahlaki yapılarını olumsuz yönde etkilemekte ve toplum içerisinde ortaya çıkmış büyük yıkımın etkileri yıllarca sürmektedir dedi.

Tarih bilincinin, geçmişimizi oluşturan tarihsel olayları şimdiki zamanın içinde yoğurarak analiz etmek ve gelecek nesil için doğru ve anlaşılır bir biçimde açıklamak olduğunu belirten İl Müdürü Ahmet Kurt bu bilincin doğru bir şekilde gelecek nesle aktarılmasının bir milletin geleceği için son derece önem arz ettiğini ve milli ve ahlaki duyguları gelecek nesle en iyi şekilde yansıtabilmenin en iyi yolunun ise tarih bilincinden geçmek olduğunu söyledi.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Semra Güler ise Çanakkale Savaşları'na ait objelerin sergilendiği ve o döneme ait görsel materyallerin izletildiği, dış ses, ambiyans ve tasarımlar ile “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhunu, Türkiye'nin dört bir yanına taşıyan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Gezici Otobüsünün pandemi döneminde ilimize gelmesinin çocuklar için çok faydalı olduğunu belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tasarlanan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Gezici Otobüsünün ilimize getirtilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.