Çomakin, çatı çökmesi sonrası yaranarak tedavi tına ınan mahkumları Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi dı.
 
 Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamarda unan Çomakin, yarılara acil şifa dileklerinde unarak, ayda can kaybının yaşanmamasına sevindiklerini söyledi.
 
 Olay sonrası 81 kişinin yarandığını, durumu ciddi an 14 kişiden birinin Amasya'da, diğerlerinin de Merzifon'da tedavi tına ındığını vurgulayan Çomakin, şöyle konuştu:
 
 "Gümüşhacıköy Cezaevinde aşırı rüzgardan dayı çatı uçarak açık anda bahçede sayım yapılırken maesef mahkum kardeşleri in üzerine çarpması sonucu meydana geldi. Bugün mahkum kardeşleri i hastaneleri de ziyaret ettik. Başta Amasya ve Merzifon'da tedavi gören yarıları ziyaret ederek geçmiş n dilekleri i ilettik. Kendilerine acil şifar diliyoruz. Mahkum kardeşleri den 14'ünün durumu ciddi görülüyor. Şu an 2 kişi yoğun bakımda. Ancak hayati tehlikeleri unmuyor. Diğer 11 mahkumun da sağlık durumlarının iyiye gittiğini gördük. Çok şükür ölen yok, bu i sevindirdi. Diğerler hafif yarılar ayakta tedavi edilerek taburcu edildi."
 
 Olayda yaranarak Merzifon'da tedavi tına ınan Gümüşhacıköy Açık Cezaevi 2. Müdürü İsa Devrim, kısa sürede fırtınanın etkili duğunu, sonrasında ise çatının çöktüğünü ifade etti. Devrim, şu değerlendirmede undu:
 
 "Anlık bir fırtına du. Çatı çöktü. Biz de insanları kurtarmaya çıştık. Gerek personel, gerekse hükümlü arkadaşlarımız çok dirayetli davrandılar. Ben ikinci çatı düştüğünde tta kanları kurtarmaya çıştım. O esnada kafama bir parça düştü. Muayene mayı reddettim. İki saat daha dayanmışım daha sonra gözümü hastanede açtım. Sonuçta bu görev, oradakilerde canımız. Hükümlüler de e emanet. Yarımız biraz fazla fakat ölü maması leri sevindirdi." diye konuştu.
 
 Ziyaret sırasında Vi Çomakin'e Kaymakam Ozan Bcı, Hastane Başhekimi Ahmet Hasıripi, İl Sağlık Müdürü Mehmet Rüştü Erton eşlik etti.