Amasya Visi Sih Işık, Gümüşhacıköy Şehir Stadı'nda düzenlenen güreşler öncesinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin görülmemiş bir ihanete sahne duğunu fakat milletin birlik ve beraberliği sayesinde tehlikenin bertaraf edildiğini söyledi.


 Hain darbe girişimi sonucunda 240 şehit ile 2 bini aşkın insanın gazi duğunu anlatan Işık, "Şehitleri i rahmetle yadediyoruz. Gazileri e Allah şifar versin. Bugünkü güreşleri de bu manada anlam ifade ediyor. Demokrasi vurgu yapılıyor, şehitleri e saygı vurgu yapılıyor." dedi.

 Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özy da Demokrasi ve Şehitlere Saygı Karakucak Güreşleri'nin çok anlam ifade ettiğini dile getirdi.

 Güreşlerde Kırkpınar başpehlivanlarını ağırladıklarını bildiren Özy, şunları kaydetti:

"Hkımız birlik ve beraberlik içerisinde güreşleri izliyor. Bizim de temenni , ay-yıldızlı bayrağımızın tında birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamak. Bayramlarımızı coşku ile kutlamak. Ülke in kurucu Mustafa Kem Atatürk ile vatan uğruna binlerce kefen yatan şehidi i, terör ve demokrasi şehitleri i saygıyla anıyoruz. Darbeleri kınıyoruz, her türlü darbeye karşıyız. Yılmıyoruz, korkmuyoruz, sinmiyoruz, terörü lanetliyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde bayrağımızın tında kardeşçe yaşamak istiyoruz. Birlik ve beraberlik örneğini burada gösteriyoruz. Ülke in her köşesinde de bu kardeşliği in devam etmesini istiyoruz."

 Güreşlerde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. Ali Rıza Kaya'nın ikinci duğu güreşlerde üçüncülüğü ise Fatih Kambur ile Uğur Zengin paylaştı.

 Kara, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, güreşlerin 15 Temmuz darbe girişiminde şehit anlar anısına düzenlendiğini ifade ederek, "Güreşlerle dosta güven, düşmana korku sıyoruz. O yüzden bu tür organizasyonların devam etmesi lazım. Ben Kırkpınar'da kazandığım kemerimi de demokrasi şehitlerine <ıştım. Bugün de yine demokrasi şehitleri adına güreştim. Allah mekanlarını cennet etsin." diye konuştu.