Geçtiği 18 Eylül'de akşam saatlerinde Amasya merkez Albayrak köyünde ydan geçen 60 yaşındaki evli ve 4 çocuk annesi Emine Güneş'e bir aracın çarpması sonucu feci şekilde hayatını kaybettiği ayı, uzaklaşıp kaçan aracın ardında bıraktığı far parçası aydınlattı.

    Kaza yerinde inceleme yapan Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sağ far koruma çıtasındaki seri numaradan ve boya anizinden modeli tespit edilen mavi renkli aracın peşine düştü. Tokat, Çorum, Amasya ve Samn'daki yedek parçacılar ile oto cam satıcılarını gezen jandarma ekipleri araştırmarını kazanın duğu yere kısa mesafede an Turh'da yoğunlaştırdı.

    Olaydan bir saat önce Turh'dan Amasya yönüne doğru çıkıp bir daha giriş yapmadığı bir hafta sonrada Turh'dan Tokat'a giderken s farı ve s sis farı yandığı hde sağ farı ve sağ sis farı yanmadığı belirlenen mavi renkli otomobilin peşine düşen jandarma ekipleri, bir kaportacıda tamir edildikten sonra astar boyası yapılan aracı du.

    Aracının başında bekleyen Ahmet Duran E.'nin aracını bir hayvana çarptığını beyan etmesi üzerine kırık parçar araç sahibine ve kaportacıya gösterildi. Parçarın aya karışan araca ait duğu ve sağ koruma çıtasının eksik duğundan araca monte edilemediğinin belirlenmesi üzerine çunu itiraf eden Ahmet Duran E. göztına ınarak Amasya'ya getirildikten sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.