Vi Sih Işık Kamu - Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun (KÜSİ) 2016 yılı 2. Dönem toplantısına başkanlık etti. Sekretaryasını Bilim, Sanayi ve Teknoji İl Müdürlüğünün yaptığı toplantıya Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Bilim, Sanayi ve Teknoji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, İl Özel idaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, KÜSİ İl temsilcisi Doç. Dr. Arif Gök, Amasya Üniversitesi Akademisyenleri, Suluova, Merzifon TSO Başkanları, Amasya ve Merzifon OSB Yönetimi temsilcileri, kurum müdürleri ve ASİAD temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vi Sih Işık “Kamu Üniversite Sanayi işbirliğinin önemini dile getirerek, bilginin kaynağı Üniversitelerle yenilikçi ürünleri üretecek an sanayi kesiminin devletin des ve y göstericiliğinde bir araya gelmeleri önemli bir zorunluluktur. Son yıllarda özellikle sanayileşmiş ve küresel pazarlara hitap eden ürünler üreten ülkeler, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini (KÜSİ) güçlendirmekte ve önemli kazanımlar elde etmektedir. Ülke Sanayisinin daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması, Ar-Ge, yenilikçilik temelli bir dönüşümün sağlanması, daha modern, rekabetçi ve üretim gücü daha yüksek bir Türkiye hedefine ulaşılabilmesi için KÜSİ çışmarı önem arz etmektedir.” dedi.

 Toplantıda daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği ile Kurul’un yapısı ve görevleri hakkında bilgilendirme numu yaptı. Sunumda; KÜSİ nin kuruluşu hakkında bilgiler vererek yapılmış an çışmar ile KÜSİ kapsamında firma ziyaretleri konunda kurula bilgilendirme yapıldı. Ardından KÜSİ İl temsilcisi Doç. Dr. Arif Gök Üniversite- Sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan projelerden ve çışmar hakkında Kurula bilgiler verdi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay ise Kamu – Üniversite - Sanayi işbirliğinde Üniversite arak çışmarda önemli görevler dıklarını, bu çerçevede yapılan tüm çışmara des vereceklerini ve sanayicinin daima yanında duklarını ifade etti. Toplantı sonunda söz an kurul üyeleri KÜSİ kapsamında yapılan faiyetler ile ilgili görüş öneri ve beklentilerini dile getirdiler.