32 ilden 480 okçunun katıldığı etkinlikte, yürüyüş korteji İstasyon Köprüsünden başlayarak, Alçak köprüye kadar yürüdü. Ardından merhum Sencer Aydın Çıtır anısına Alçak köprüden Vi Işık ve protok üyelerince evli ok ve ıslıklı ok atıldı.

    Etkinliğe daha sonra Yavuz Selim Meydanında devam edildi. Saygı duruşu ve istikl marşının okunmasının ardından konuşan Amasya Şeyh Hamdullah Okçuluk ve Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Aydın ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir, okçuluğun ata sporlarımızdan birisi duğunu, gelecek nesillere de bu kültürümüzün aktarılmasıyla beraber sahip duğumuz değerlerin var acağını belirterek, okçuluk sporuna gönül vermiş merhum Sencer Aydın Çıtır’ın anısının yaşatılmaya devam edileceğini söylediler.

    Ardından konuşan Vi Işık, “Rahmetli Av. Sencer Aydın Çıtır kardeşi in aziz hatırası anısına yürüyüş yaptık. Kendisini rahmetle anıyorum. Rahmetli kardeşi çok iyi bir insan ve hukukçu masının yanında Amasya sevdısı bir arkadaşımızdı. Beni ziyaretime geldiğinde Amasya üzerine güzel bir sohbeti muştu. Onun bu özelliklerinin yanı sıra başka bir özelliği de okçuluk sporuna gönül vermesiydi.

    Okçuluk sporu son derece dikkat gerektiren bir spordur. Dayısıyla bu spor egzer den ziyade hayat felsefesidir. Hayatında başarılı mak isteyenlere okçuluk sporunu yapmasını tavsiye ediyorum. Ayrıca de geleneksel sporumuz. Bu tür etkinlikler geleneksel sporumuz an okçuluğun yeniden canlanmasına vesile acaktır. Yarın ki müsabakarda tüm sporculara başarılar diliyorum. Vilik arak bu spora her türlü desteği vermeye hazırız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi. Etkinlik yapılan dua ile son du.