Ziyarette konuşan Vi Sih Işık, Gazi Mustafa Kem Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı an 23 Nisan Ulus Egemenlik ve Çocuk Bayramının, dünyada kutlanan çocuk bayramı duğunu ifade ederek, küçük misafirlerinin ve tüm çocukların bayramını kutladı. Vi Işık ayrıca, 23 Nisan’ın önemli bir gün duğunu belirterek,      “Amasya Kurtuluş Savaşında ülke in bağımsızlığını kazanmasında önemli r oynamıştır. Gazi Mustafa Kem Atatürk 'Milletin İstiklini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır' sözünü buradan tüm dünyaya duyurmuştur. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi kurularak, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi varuşun temel dayanağı muştur. Mustafa Kem Atatürk, 23 Nisan Ulus Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımıza armağan ederek, çocuklara vermiş duğu değeri bir kez daha göstermiştir.

   Dünyada hiçbir millette mayan bu bayram, çocuklara verme gereken değeri gösteriyor. Çünkü onlar ülke in ve milleti in geleceğini temsil etmektedirler. Çocuklarımızdan beklentileri daima azimle çışmarı, dürüst marı ve milleti i daha ileri noktara taşıyabilmek için gayret göstermeleridir. Evlatlarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı arak, tam donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlayan öğretmenleri e şükranlarımı nuyorum.” dedi.

  Daha sonra Vilik makamına oturan Ömer Uluçay geleceğe dair hedeflerinden ve beklentilerinden bahsetti. Işık “Gelecekte inşlah bu makamlar lerin acak ve ler ülke i daha ileri seviyelere taşıyacaksınız.” dediği misafirlerine ziyaretin sonunda çeşitli hediyeler verdi.