Son ödememe gününün bu gün duğunu dile getiren Şenel konuyla ilgili şunları kaydetti: “Bilindiği üzere, 5510 sayılı Kanunun geçici 72 nci maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortıları çıştıran özel sektör işverenleri den gerekli şartları taşıyanların 2016 yılı Arık ve 2017 yılı Ocak - Şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesi ise kanun ile 2017 Ekim, Kasım ve Arık aylarına ertelenmiştir.
 
     2016 yılı Arık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 yılı Ekim ayının sonuna (31/10/2017 tarihine) kadar, 2017 yılı Ocak ayına ait ertelenen sigorta primlerinin 2017 yılı Kasım ayı sonuna (30/11/2017 tarihine) kadar, 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primlerinin ise 26 Arık 2017 tarihine kadar ) ödenmesi gerekmektedir.
 İşverenleri in başta asgari ücret desteği mak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmarı, prim borçlarının unmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır.
 
     Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenleri in hâlihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kmamarı ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir.
 
     Ertelenen primler için yeni ödeme sürelerinin belirlenmesi veya ertelenen prim tutarlarının tahsilatından vazgeçilmesi gibi bir durum söz konu değildir. Bu doğrultuda, ödeme süreleri ertelenen primlerin belirtilen tarihlerde ödenmemesi hinde prim borcu ortaya çıkacak ve ilgililer, yararlandıkları sigorta prim teşvik ve deslerinden yararlanamayabilecek, ödenmeyen primler noktasında gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kabilecek ve yine ödenmeyen primler sebebiyle icra takip ve haciz uygulamasıyla karşı karşıya kabileceklerdir.
 
     Ertelediği sigorta primlerinin yukarıda belirtilen tarihlere kadar zamanında ödenmesi unutulmamıdır. Ertelenen sigorta primlerinden ilk ayı an 2016/ Arık ayı prim tutarının ödeme süresi geldiği için son ödeme günü an 31.10.2017 tarihine kadar mutlaka ödenmesi gerekmektedir” dedi.