Vi Dr. Osman Var, KYK Yurtlarında kan öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya gelip öğrencilere kariyer planlamasıyla ilgili deneyimlerini aktardı.
 
     Ziyarette ayrıca KYK İl Müdürü Kadir KILIÇ, Çışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman YILMAZ, yurt çışanları ve öğrenciler yer dı.
 
     KYK yurdunda kan öğrencilerin akşam yemeğine katılan Vi Var, öğrencilere yemek dağıtmasının ardından sıraya girip yemek dı. Öğrencilerle yemekte yakından ilgilenen Vi Var, öğrencilerin islerini dinledi. Ardından öğrencilerin el sanatları atölyesini gezerek yaptıkları el sanatlarını inceleyen Vi Var, öğrencilerle sohbet etti.
 
     KYK İl Müdürü Kadir KILIÇ, planladıkları ve devam etmekte an kariyer günleriyle ilgili değerlendirmelerde unup ziyaretinden dayı Vi Var’a teşekkür etti.
 
     Kariyer planlaması kapsamında öğrencilerle deneyimlerini paylaşıp tavsiyelerde unan Vi Var, “Hepi in hayatla ilgili bir takım planları var ama bu planlar yunda gitmeyebilir, böyle durumlarla karşılaştığınızda bunun da in için ilerde güzel şeylere vesile acağını unutmayın. Mezun duktan sonra anınız dışında işlerde de çışabilirsiniz ama hangi işi yaparsanız yapın adetli ve hakkatli un. Mesleğinizin ya da unvanınızın adı ne ursa n Millete hizmet edeceksiniz, önemli an bu görevi layıkıyla yerine getirmektir. Her şeyden önemlisi, hepi in bu Millete karşı bir borcu var, her zaman bu borcun bilincinde un.” dedi.
 
     Etkinlik sonrası öğrencilerin sorularını cevaplandıran Vi Var’a, KYK İl Müdürü Kadir KILIÇ tarafından tablo hediye edilerek hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.