7 düvele diz çöktürüp cihana bağımsızlığımızı ve egemenliği i bir kez daha bellettiği kurtuluş mücadele in nişanı an İstikl Marşı’mız ile özümüzün ve benliği in tercümanı milli şairi Mehmet Akif ERSOY’u anma programı gerçekleştirildi.
 
     İstikl Marşı’mızın 97. yıldönümünü kutladığımız ve milli şairi Mehmet Akif ERSOY’u anma etkinlikleri gerçekleştirdiği program Vi Dr. Osman VAROL’un himayesinde, Bülbül Hatun Kız Anadu İmam Hatip Lisesi koordinesiyle gerçekleştirildi. Vi VAROL’un yanı sıra eşi Funda VAROL, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer UĞUR ve eşi Afife UĞUR, Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY ve eşi Prof. Dr. Keziban ORBAY, İl Jandarma Komutanı Albay Selami AKŞİT ve eşi Gülden AKŞİT, İl Emt Müdürü Fahri BULUT, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çışanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız programa katıldılar.
 
     Program Gazi Mustafa Kem ATATÜRK ve vatanımız için şehit düşmüş kahraman askerleri için saygı duruşu ve ardından coşkuyla okunan İstikl Marşı’yla başladı. Ardından yüzyıllar boyunca vatanımıza hizmet etmiş, yurdumuzu savunurken şehit düşmüş an atarımız için; hen ülke i ve bayrağımızı savunmaya devam eden ordumuz ve bu uğurda can veren kahraman evlatlarımız için Kur’an-ı Kerim Tilaveti icra edildi.
 
     Programı tertip eden Bülbül Hatun Kız Anadu İmam Hatip Lisesi’nin müdürü Sevgi KILIÇARSLAN, aziz ve milli şairi Mehmet Akif ve yürekten duası an “Allah bu millete bir daha İstikl Marşı yazdırmasın” temennisine vurgu yaptı. Vatanımızın bağımsızlığı için yapılan fedakârlıklara ve çekilen çilelere değindi. Bizlere bin bir zorluklara göğüs lerek emanet edilen bu ülkeyi lerinde gözümüz gibi bakarak ve savunarak yarınlara aktaracağımızı belirtti.
 
     Programın devamında “İstikl Marşı ve Mehmet Akif” ve “Günümüz Penceresinden Mehmet Akif’i Anlamak” konulu yarışmarda dereceye giren öğrencilere Vi VAROL ve protok üyeleri tarafından başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Bülbül Hatun Kız Anadu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program icra edildi. Katılımcılar programı büyük bir gurur ve mutlulukla takip ettiler.
 
     Etkinliklerin sonunda Vi VAROL ve protok üyeleri tarafından başta okul müdürü Sevgi KILIÇARSLAN ve emeği geçen kişilere çiçek takdim edildi.