Vatandaşlar ‘Tapu Takas’ uygulaması ile mülkiyet hakkı ve ım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında işlemlerini güvenli bir şekilde yapacak

www.taputakas.com.tr mülkiyet hakkı ve ım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında ıcı ile satıcının karşılaştığı umzlukların önlenmesi amacıyla Gayrimenkul ile satış bedeli an nakdin eş anlı arak el değiştirmesini sağlayan uygulamadır.

Gayrimenkul ile satış bedeli an nakdin eş anlı arak el değiştirmesi, Tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi, Nakit taşıma riskinin ortadan rılması, Düşük miyetle hızlı transfer kaylığı sağlıyor.

 Satıcıya sağladığı avantajlar: Paranın sahte çıkması veya çınması risklerinden i korur.

Satış bedelinin, ıcı tarafından Takasbank’a gönderildiğini ve Takasbank tarafından özel bir hesapta bloke edildiğini anlık arak sorgulayabilirsiniz. Paranın bloke edildiğini gördüğünüzde tapuda imzanızı güvenle atabilirsiniz. Tapuda işlem gerçekleştikten kısa bir süre sonra paranız, kayıt esnasında bildirdiğiniz hesabınıza EFT ile gönderilir. Gayrimenkul satış bedeli bloke edildiği ve imza sonrasında otomatik arak hesabınıza geçeceğinden ıcıya an güvenp robleminiz ortadan kkmış ur. Bloke çek veya noter masraflarından kurtularak daha az miyetle (70 TL) satış işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Basit ve kullanıcı dostu ekranlar sayesinde işlemlerinizi kaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşlemin her aşamasında SMS ve elektronik posta ile bilgilendirileceğinizden süreç hakkında tam arak bilgi sahibi urnuz. İşlemlerin her aşamasını www.taputakas.com.tr adresinden “Durum Sorgulama” ile kaylıkla takip edebilirsiniz.

 Alıcıya sağladığı avantajlar: Nakdin taşınması esnasında paranın çınması veya kaybması risklerinden i korur. Satış bedeli, tapuda işlem gerçekleştirilmeden satıcının hesabına geçmeyeceğinden, satıcının tapuya gelmeme veya tapuda işlemi gerçekleştirmeme riskini ortadan rır. Gayrimenkul bedeli bloke edileceği ve satış sonrasında satıcı hesabına geçeceğinden satıcıya an güven probleminiz ortadan kkmış ur. Basit ve kullanıcı dostu ekranlar sayesinde işlemlerinizi kaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşlemin her aşamasında SMS ve elektronik posta ile bilgilendirileceğinizden süreç hakkında tam arak bilgi sahibi urnuz. Bloke çek veya noter masraflarından kurtularak daha az miyetle (70 TL) satış işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Satış işleminin ipt edilmesi durumunda, Takasbank’a gönderdiğiniz paranız, kayıt esnasında bildirdiğiniz hesabınıza iade edilir. İşlemlerin her aşamasını www.taputakas.com.tr adresinden “Durum Sorgulama” ile kaylıkla takip edebilirsiniz.