Bu toplantılar ile illerde vilikler, belediyeler, üniversiteler, şehrin ekonomik aktörleri, esnaflar, iş  
 İli de Vi Dr. Osman Var’un başkanlığında Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı İsa Köse, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sanayiciler ve iş  
 Vi Dr. Osman Var yaptığı açılış konuşmasında; yılın ikinci yarısının başlarında ülke de ekonomik arak bir dganmanın başladığını ifade etti. Bu dganmarın birçoğunun ülke in dinamikleri, üretim ve ihracat rakamları ile uyuşmadığını dile getirdi. Zaman içerisinde bunların birçoğunun siyasi ya da spekülatif etkiler sonucu ortaya çıktığının anlaşıldığını işaret etti. Devleti in bu etkilere anında cevap vererek, gerekli adımları atıp önlemleri arak daha büyük umzlukların önüne geçildiğine değindi.
 
 Dövizdeki dganmanın sonucu piyasanın istikrarsızlaştığına değinen vi , döviz yükselirken yapılan hızlı fiyat artışlarının döviz düşerken aynı hızda gerçekleştirilmediğini belirtti. Bu anda da devlet arak gerekli önlemlerin ve denetimlerin uygulanması ile gözle görülür bir iyileşmenin sağlanmaya başladığını dile getirdi.
 
 Uygulanan pitikar ve hayata geçirilen tedbirler sonucu piyasarda yavaş yavaş bir düzelmenin, istikrarın görülmeye başlandığını vurguladı. Özel sektör ile kamunun sürekli iş birliği ve iletişim hinde ması ile birçok sorunun aşılabileceğini işaret etti.
 
 2019 yılında ili in temel gelir anları an tarım ve turizm anlarında iyi bir sezon beklendiğini dile getiren vi ili in ihracat rakamlarının da ivmeli bir şekilde artış gösterdiğini ifade etti. Uzak doğunun iş gücü miyeti anındaki avantajının ortadan kaybmaya başlaması ile birlikte yerli üretici in daha iyi bir rekabete, elinin daha iyi duğu bir piyasaya girmeye başladığını belirtti.
 
 Toplantı süresince sanayicileri ve iş  
 Vi Dr. Osman Var ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir iş