Personelin  katıldığı eğitim seminerinde eğitici Psikojik Danışman Mehmet Erçelik “Bağımlılık ile mücadele konu son yıllarda  önemli bir he gelmiştir. Bağımlılığın önlenmesinde  toplum arak sorumluluk ırsak bu problemi çözüme kavuşturabiliriz. Dünyada ve ülke de madde kullanım yaşı her geçen gün daha da aşağılara inmektedir. Bu duruma önlem amazsak toplums çürümeye acaktır. Kurumlarımızla istişare ederek konunun önemine dikkat çekiyor ve  düzenlediği eğitim  seminerleriyle farkındık uşturmaya çışıyoruz.

  “Bağımlık; Bir  defadan bir şey maz ile başlar”  

’’Ergenlikte madde kullanım riski diğer gelişim dönemlerine göre çok daha yüksektir. Gençler madde kullanımına genellikle bir başka arkadaşının lifini reddedemeyerek başlarlar. Lütfen çocuklarımıza ‘Hayır’ diyebilmesini daha küçük yaşlarda öğretelim. Zamanlarını nerelerde kimlerle geçiriyorlar üzerlerinde baskı uşturmadan  takip edelim. Onlarla iletişim kurım, iletişim ağında kopukluk uşturursak daha büyük ve  içinden çıkılmaz problemlerle karşı karşıya kırız.

Bağımlılık; Bir  defadan bir şey maz ile başlayarak  “Ben bağımlı mam, istesem bırakırım, bu meret bırakılmaz” fikri ve cümlesiyle leri veya yakınlarımızı istila eder.

“Birlikte el ele vererek ülke i daha huzurlu daha sorunz daha güçlü yarınlara taşıyacağız”

Bağımlılıkla mücadele konulu eğitim semineri katılımcılar tarafından gelen soruların  cevaplandırılmasıyla  sona erdi.