Vi Dr. Osman Var Merzifon Pis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 19/1-2. dönem özel harekât pisi adayları için düzenlenen mezut törenine katıldı. Törende ayrıca Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirke, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgener Tansel Çokuys, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İl Emt Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kurum müdürleri, emt menpları ve mezun an öğrencileri in aileleri de yer dı.
 
 Merzifon Pis Meslek Eğitim Merkezi’nin (POMEM), eğitim programından mezun öğrencilere düzenlenen törenle diplomarı verildi. Törende 136 özel harekât pis adayı yemin ederek diplomarını dı.
 
 Saygı duruşu ve İstikl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende birincilikle mezun an öğrencinin konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Pis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Süleyman Gül, Merzifon POMEM’de büyük bir sorumluluk gerektiren pislik mesleğini özveri ile yerine getirecek öğrencilerin yetiştiğini belirterek, mezun an özel harekât pisi adaylarının görevlerinin bilincinde arak bu kuts görevi ifa edeceklerini söyledi.
 
 Vi Dr. Osman Var, konuşmasında “Bugün ülke in içinde unduğu durumu çok iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Bir yandan ülke in içerisinde yıllardır uğraştığımız, ciddi anlamda insanımıza ve ekonomik sorunlarımıza mâl an terörle mücadeleyi sürdürürken, diğer taraftan ülke in içinde unduğu coğrafyamızın yaşadığı birtakım siyasi sorunlar iyle çok zorlu günler geçirmekteyiz. Fakat bu zorlu günler içerisinde, böyle bir coğrafyada, bu kadar tehlikenin içerisinde öyle kuvvetli bir karakter ortaya koyuyoruz ki hâlâ hukuk ve demokrasi içerisinde bir yandan terörle mücadele i sürdürürken, diğer taraftan bölge de meydana gelen güvenlik ile ilgili sıkıntılara gerekli karşılıkları verebiliyoruz. Bunu yapmamızı sağlayan yegâne şey milleti in belirli değerler etrafında birleşerek, birlik arak, birbirine des vererek geleceğe güvenle bakmasını sağlayan o birliktelik ve dayanışma duygudur.
 
 Bu duygumuzun ciddi anlamda yansıdığı ve ruh verdiği birtakım kurumlarımız mevcuttur. Bizim emt teşkilatımız, pis teşkilatımız ve onun içerisinde de özel harekat teşkilatımız milleti in onlara verdiği manevi değer sayesinde dünyanın kendi anında en elit kuvvetlerinden bir tanesi hine gelmiştir. Bugüne kadar yaptıkları başarılı çışmar, yürüttükleri terörle mücadele operasyonları, iç güvenlik operasyonları ayrıca terörün her türlüsüyle yaptıkları mücadeleyle hem ülke de kendi hklarının, milletlerinin hem de dünya çapında diğer tüm ülkelerin, meslektaşlarının övgüsünü, beğenisini kazanmışlardır. Böyle elit, böyle güzel, böyle manevi bir topluluğun içerisine katılan çok kıymetli kardeşleri i ben burada huzurlarınızda tebrik ediyorum.
 
 Bunun yanında bunun ciddi bir sorumluluk getirdiğini bilmeleri gerekiyor. Özellikle böyle bir önemli kurumda hizmet ederken en temelde devlete bağlılık en önemli duygu arak karşımıza çıkıyor. Geçmişte gördük ki ler devlet kurumlarında çışan bazı insanların devletin ve milletin menfaatlerini bir a bırakarak başka grupların, başka önceliklerin peşinden gittiklerini ve doğrudan korumakla mükellef dukları, korumak üzerine yemin ettikleri birtakım değerlere sdırdıklarını burada an herkes çok yakın tarihte canlı arak yaşadı. Ama orada da bu elit birlik, bu değerli birlik gerçekten meşruiyetini ispat ederek, canını ortaya koyarak bu mücadeleyi gerçekleştirdi.
 
 Devlete bağlılığın yanında milletine ve milletinin değerlerine bağlılığı da kesinlikle gönüllerinde, kplerinde taşımarı gerekiyor. Çünkü bu aziz millet her türlü zorluğa karşı tarih boyunca bu devleti ayakta tutabilmek için her türlü fedakârlığı gerçekleştirmiştir. Yeri geldiğinde mıyla, yeri geldiğinde canıyla devletine des mak için onun yanında muştur ve bu devleti ayakta tutup bu zorlu coğrafyada bugünlere gelme in temel i ve temel gücümüz muştur. Onun için milleti e bağlılık yine birçok değerin önünde, en temelde taşıdığımız değerlerden bir tanesi acaktır.
 
 Biraz önce terörle mücadele i ve güvenlik harekâtlarımızı sürdürürken bunu hukuk sistemi içerisinde ve demokrasiyle başarabilen ülkelerden bir tanesi duğumuzu söyledim. Bugün mezun an arkadaşlarımızın önem verecekleri, üzerinde dikkatle duracakları bir hus ta mevcut an hukuk düzeni e bağlılık acaktır. Mutlaka görevlerini yerine getirirken zorlandıkları birçok nokta uyor ama hukuka bağlılık mutlaka her eylemlerinin ve işlemlerinin temelinde yer mıdır ve bunu da kesinlikle unutmamarı gerekiyor.
 
 Onların her zaman sahip duğu ve bugüne kadar de çeşitli çışma yörelerinde, bölgelerinde zat tanık duğum terörle mücadelede cesaret. Burada, bugün mezun an kardeşleri in katıldığı bu elit birlik cesaret konunda rüştünü gerçekten ispatlamış, yeri geldiğinde canını ortaya koyarak ateşin içerisine atılmaktan çekinmeyip bu ülke için yapılabilecek fedakârlıkların en büyüğü an, bir insanın yapabileceği en büyük fedakârlık canını vermektir, bu fedakârlığı gerçekleştirmiş, bu rüştü ispat etmiş bu elit birliğe katıldıkları için, bu cesareti kendilerinden önceki meslektaşlarının bugüne kadar taşıdığı bayrağı gururla taşıyarak bu cesareti göstermeye devam edeceklerdir. Bu cesareti hiçbir zaman kplerinden, gönüllerinden atmayacaklardır. Biz buna inanıyoruz.
 
 Ben bu arkadaşlarımızın, bugün bu neferler orduna katılacak 136 kardeşi in eğitilmesinde emeği geçen, onlara hem geçmişte yaşadıkları kendi tecrübelerini hem de bilgi birikimlerini aktaran kıymetli meslektaşlarına, hocarımıza öncelikle teşekkür ediyorum, minnetleri i nuyorum. Bu pis eğitim merkezi in yönetimine sayın müdürümüzün şahsında onun ekibine, kadrona teşekkürlerimi nuyorum.
 
 Merzifon ilçe e burada çok önemli devlet kurumlarını, askeri birlikleri i ve pis teşkilatımızı misafir ettikleri için Merzifon hkımıza teşekkürlerimi nuyorum. Kıymetli aileleri i böyle gururlu günlerinde, evlatlarının çok özel günlerinde bu mutluluğu yaşadıkları için tebrik ediyorum. Onlara evlatlarının her zaman güzel günlerini görmelerini diliyorum. Çok değerli kardeşleri i birazdan edecekleri yemine bağlı karak onurla, gururla vatana, millete hizmet etmelerini ve bunun gururunu yaşamarını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
 
 Konuşmarın ardından bu şerefli mesleğin menbu duğu için gurur duyduğunu ifade ederek hkın güven ve huzuru için çışacağını dile getiren POMEM mezunu ve dönem birincisi yaş kütüğüne okul brövesini çaktı.