Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbağ konuyla ilgili bir açıklama yaparak: “bugün burada yeni yıla 2019’a ilk adım atarken, bir gün ka fidan dikerek geçirelim diye karar verdik. Bunun için burada hkımıza, Amasya Hkına 5 bin adet değişik türlerde fidan dağıtacağız. Ülke e milleti e hayırlı n diyorum” dedi. 

 Amasya Orman Bölge Müdürlüğü arak 2018 yılı içerisinde Amasya, Samn, Tokat, Çorum illerinde ibreli, yapraklı ve 81 farklı türde 12 milyon fidan üretimi 20 milyon fidan bakımı 16 ton ise tohum üretimi gerçekleştirildi. Bölge Müdürlüğü 2018 yılında üretilen ve tedarik edilen 15 milyon adet fidan toprakla uşturuldu.

 Amasya’da 2018 yılında yapılan ağaçlandırma çışmarı ile 776 Hektar anda 1milyon 500 bin adet fidan toprakla uşturuldu.

 Kırs kkınmayı deslemek için 30 köyde 110 hektar sahada yabani meyveli ve gelir getirici; Badem, Kuşburnu, Akasya, Ceviz, Alıç, Hünnap gibi gelir getirici tür ağaçlandırmar yaparak orman köylüleri e ekonomik desteği i sürdürdük.

 Amasya’da 2018 yılında; Süt Sığırcılığı, Süt Koyunculuğu, Manda Yetiştiriciliği ve Mantama mak üzere 102 Aileye toplamda 2 milyon 686 bin TL’lik kredi desteği verildi.

 Ormanların bakımı ve geliştirilmesi projesi üretim çışmarımızda orman üretim işinde çışan orman köylüleri le 151 bin m3 emv üretimi yaparak orman köylüleri e 6 milyon 500 bin TL ödeme gerçekleştirildi.

 Orman Kadastro 2/B uygulama kapsamında Amasya ilinde 2018 yılı içerisinde; Merkez, Göynücek, Suluova ve Taşova’ ilçelerinde 40 birimde Orman Kadastro ve 2/B madde uygulamasına başlanarak çışmar tamamlandı.

 Amasya’da Yavuz Selim Meydanında gelenekselleşen ve yılın son gününde gerçekleştirilen fidan dağıtım etkinliği kapsamında dağıtım için hazırlanan; Defne, Mazı, Kara Servi, Servi ağacı ve diğer çeşitli türlerde 5 bin adet  fidanın dağıtımı ücret arak yapıldı.

Kaynak: www.objektifamasya.com