Yürüyüşte Vi Osman Var'un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgener Nihat Ergün, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler yer dı.
 
 Bundan 104 yıl önce Sarıkamış Harekâtında 90 bin vatan evladımız donarak şehit muştu.
 
 Saygı duruşu ve İstikl Marşımızın okunmasının ardından programla ilgili değerlendirmelerde unan Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç, ülke genelinde yapılan bu anlamlı yürüyüşe katılan vatandaşlarımıza teşekkür etti.
 
  Bugün burada tarihi de yeri an çok önemli bir kahramanlık hikâyesini anmak için bir arada unduğunu ifade eden Vi Dr. Osman Var, yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti: "Bizim tarihi gerçekten bu tarz insanlarımızın fedakârlıklarının yarattığı efsanevi hikâyelerle dudur. Sarıkamış da bunlardan bir tanesidir. O günün şartlarında ülke i savunmak için seferber an milleti in, vatanın dört bir yanından toplanan askerleri savaşma fırsatı amadan coğrafya ve doğaya yenik düşmüştü.
 
 Hepinizin yüzlerine baktığımda soğuktan çok ciddi etkilenmiş durumdasınız. Böyle bir havayı düşünün. Bu havada bu sıkıntıyı çekerken ecdadın o kahraman çocukları -45 derecede nereye yürüdüklerini sorgulamadan sadece vatan uğruna yürüdükleri ve bir mermi atamadan çoğu soğuğa yenik düşerek şehit du. Bizim böyle bir ecdadın torunları duğumuzu hatırlamamız için bu anma etkinlikleri çok önemli.
 
 Ne yaparsak yapım onların hakkını ödeyemeyiz. Yapmamız gereken şey en azından onların vatan sevgisinin düzeyine erişmek ve zamanı geldiğinde ihtiyaç duğunda onların gösterdiği fedakârlığın bir nebze de sa küçük bir örneğini gösterebilmektir. Ben bugün milleti in, bu kahraman ecdadının izinde gerek duyulursa her türlü fedakârlığı yapacağına inanıyorum. Gençleri i gördüğümde çok ciddi umut taşıyorum. Sarıkamış gibi kahramanlıklar e birliktelik kuvveti veriyor. Bu tip etkinlikleri rar etmeliyiz ve bu ecdadı sadece bu tarz etkinliklerde değil her zaman aklımızın bir köşesinde tutmıyız. Şu an huzur içinde yaşıyorsak bu kahraman ecdadın sayesinde duğunu hiçbir zaman unutmamıyız.
 
 Sarıkamış şehitleri i ve tüm şehitleri i rahmetle ve minnetle anıyor, yakınlarına rar başsağlığı diliyorum. Bu anlamlı etkinliğe katılımınızdan dayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar nuyorum.” dedi.
 
 Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlenen yürüyüş, Saraydüzü Kışla Binasında başlayıp Şehzadeler Gezi yunda son du.

Kaynak: Vilik Sitesi