Çanakke Savaşlarını yeni kuşaklara anlatan “Çanakke Savaşları Gezici Müzesi” Gümüşhacıköy ilçe de Cumhuriyet Kültür Merkezinde ziyarete açıldı.

Müzenin açılışına Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, Belediye Başkanı Zehra Özy, İlçe Emt Müdürü Sezgin Çelik, daire amirleri, öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı.

Çanakke Savaşında verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları gelecek nesillere daha iyi anlatmak için ülkenin her yerini daşıp bugüne kadar gündeme gelmeyen ve bilinmeyen materyleri ziyaretçilerine nan Çanakke Savaşları Gezici Müzesinde 1. Dünya Savaşı sırasında, 1915-1916 yılları arasında Gelibu Yarımadası'ndaki Çanakke Savaşı'na ait mzemeler sergileniyor.

Çanakke Gezici Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan yaptığı açıklamada, gezici müzenin İçişleri Bakanlığının da desleriyle özel müzeler, keksiyonerler, köylülerin mzemelerinden uşan ve Çanakke'nin çok bilinmeyen yönlerini anlatan önemli ve bilinmesi gereken bir proje duğunu vurguladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  Etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’yi karış karış daşan ‘“Çanakke Savaşları Gezici Müzesi”nin 26 Mayıs’a kadar Cumhuriyet  Kültür Merkezinde sergileneceği bildirildi.