Çanakke’de cepheye sırtında mühimmat taşıyanda kadındır, 15 Temmuz’da vatanı için şehit an da. Kadın insanlık için yeri ddurulamaz bir armağandır.
 
     Türk Kadınlar Birliği’nce 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle düzenlenen ve sadece bir gün değil, her gün baş tacımız an kadınlarımızı konu an panel, Amasya Üniversitesi Teknoji Fakültesi Konferans Sonunda gerçekleştirildi. Panele Vi Dr. Osman VAROL’un eşi Funda VAROL, akademisyen, psikog, yazar, televizyon programcısı ve öğretim görevlisi Prof. Dr. Üstün DÖKMEN; Tugay Komutanın eşi Afife UĞUR, Amasya Üniversitesi Rektörünün eşi Prof. Dr. Keziban ORBAY, İl Jandarma Komutanın eşi Gülden AKŞİT, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema KENDİRCİ UĞURMAN, Pendik Şubesi Temsilcisi Özen ÖZTANYEL ile birlikte Amasya Şubesi Temsilcisi He ERTOPÇU ve üyeleri katıldılar.
 
     Saygı duruşu ve İstikl Marşı ile başlayan panelde konuşma yapan Sayın ERTOPÇU, ülke in hedeflediği ufuklara ulaşabilmesi için kadınlarımızın mutlaka aktif bir şekilde r oynaması gerektiğini belirtti.
 
     Prof. Dr. Üstün DÖKMEN, Av. Sema KENDİRCİ UĞURMAN ve Psikog Azize DOYRAN, kadının hayatımızın her anındaki önemli ve ddurulamaz yerini, ülke in gelişiminin kadınlarımızın öz gelişimi ve katılımı ile gerçekleşeceği gibi konulardaki paneli icra ettiler.
 
     Program sonunda Prof Dr. Üstün DÖKMEN’e bu anlamlı günde misafiri duğu için teşekkürlerini ileten Funda VAROL, kendisine çiçek takdim etti.