Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel "Sultanbeyli Memleket Günleri", Anadolu’nun renkli kültür mozaiğini ve kardeşlik iklimini ilçede yaşatmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında son olarak düzenlenen Amasyalılar Gecesi, adeta unutulmaz anlara sahne oldu.
Salonu tıka başa dolduran vatandaşlar düzenlenen etkinliklerle memleket hasretini giderdi. Gecede okunan yöresel türküler ve çekilen coşkulu halaylar salondaki coşkuyu doruğa çıkardı..
KATILIM BİR HAYLİ YOĞUNDU
Anadolu'nun zengin kültürünün buluştuğu anlamlı geceye ilçe protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Sultanbeyli Memleket Günleri’ndeki Amasyalılar Gecesi’ne Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ile oda ve dernek başkanları katılım sağladı.
"KÜLTÜRÜMÜZÜ SULTANBEYLİ'DE YAŞATMAK İSTİYORUZ"
Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Sultanbeyli Amasyalılar Derneği Başkanı Seyhan Yaban, gecede bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yaban, Amasya’nın köklü tarihini, eşsiz kültürünü ve geleneklerini Sultanbeyli’de yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, bu buluşmanın birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade etti.
BAŞKAN TOMBAŞ: ŞEHZADELER ŞEHRİ AMASYA İLE HATIRALAR BİRİKTİRDİK
Gecede coşkulu kalabalığa hitap eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Amasya kültürünün ilçe için taşıdığı öneme vurgu yaptı. Başkan Tombaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Yeşilırmak’ın hayat verdiği, her sokağında tarihin izlerini taşıyan, şehzadeler şehri Amasya… Bu akşam Sultanbeyli Memleket Günleri’mizde Amasyalı hemşehrilerimizle unutulmaz hatıralar biriktirdik. Bu güzel buluşmaya ev sahipliği yapan Sultanbeyli Amasyalılar Derneği Başkanı Sn. Seyhan Yaban’a, dernek yönetimimize ve kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
81 İL AMASYA'YA ÇOK ŞEY BORÇLU
Programın sunumunu yapan İyilik Hareketi Derneği Başkanı; şair yazar Kasım Alper Özdemir; ise Amasya Tamimi'ne değinerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal meşalesini buradan yaktığını söyleyerek bütün iller Amasya'ya çok şey borçlu diyerek birlik beraberlik vurgusu yaptı..
Renkleri, ezgileri ve samimi atmosferiyle göz dolduran Amasyalılar Gecesi, Kasım Alper Özdemir şiirleri ve Filiz Ağar türküleri halaylar ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu..