1984 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı arak açılan Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu 30 yılı aşkındır mezun vermektedir. Üniversite ile sektör arasında bir köprü  kurmak için ya çıkan mezunlar, Nevşehir Hacı Bektaş  Veli Üniversitesi Turizm Fakültesini de arkasına arak 25.12.2018 tarihinde NEVŞEHİR TURİZM MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ’ ni  kurdular.
      NEVŞEHİR TURİZM MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ   1. OLAĞAN  GENEL KURULUNU 19.01.2019 tarihinde Avanos By Cappadocia Otelinde gerçekleştirecektir.
     30 yıldır Türk Turizminin her anında bireysel  faiyet gösteren mezunlar ile değişik isimler tında eğitim veren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  Turizm Fakültesi  artık omuz omuza vererek  güç birliği yapmaktadır.
     NEVTİM;  KAPADOKYA   ve TÜRKİYE Turizminin dünyadaki hak ettiği seviyelere çıkarılması hunda  her konuda  des vermenin yanı sıra, Turizm   Fakültesindeki   eğitime vereceği des ile de  Türk Turizmine yeni  neferlerin katılmasına yardımcı acaktır . NEVTİM diğer turizm paydaşlarıyla da beraber çışmayı dört gözle bekliyor.
    NEVTİM üyeleri biri hepi , hepi   Türkiye için sloganıyla ya çıkıyorlar