İmar Barışının yürürlüğe girmesi ile birlikte Amasya İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü yetkilerince tüm ilçelerde muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Yapılan toplantılarda imar barışının çok önemli bir yas düzenleme duğu ve hangi yapıların imar barışından yararlanabileceği, imar barışına başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı örnekler üzerinden anlatılmıştır. Köylerde unan mühürlenmiş yâda izin yapılmış tüm yapı sahiplerinin ve köy hkının muhtarlar tarafından bilgilendirilmesi gerektiği ve bu sayede tüm yapıların kayıt tına ınacağı aktarılmıştır.
 
 Yapılan bu bilgilendirmeler neticesinde; İli merkez İlçeden 337, Merzifon İlçesinden 117, Suluova İlçesinden 67, Gümüşhacıköy İlçesinden 14, Hamamözü İlçesinden 11, Göynücek İlçesinden 45 ve Taşova İlçesinden 80 mak üzereköylerde yaşayan toplam 671 vatandaşımız yapı kayıt belgesi mıştır.
 
 06.06.2018 tarih ve 30443 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kanunun 6. Maddesinin 1.bendine istinaden teslim edilen yapı kayıt belgeleri kayıt tına ınmış up, kanunun 6.maddesinin 3.bendine göre teslim edilen yapı kayıt belgelerinin encümen kararı ile 56 adet yıkım kararı iptleri gerçekleştirilerek tebliğleri yapıldı.