Yaşamın temel kaynağı olan suyun korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Amasya’da önemli bir toplantı düzenlendi. Amasya İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Dr. Atıf Çiçekli başkanlığında gerçekleştirildi.

Amasya Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimenci, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Toplantıda 2024 yılı içerisinde alınan kararlar değerlendirilirken; çevresel altyapı yatırımları, su verimliliği uygulamaları ve sürdürülebilir su yönetimi konuları ele alındı. Su kaynaklarının etkin korunması ve yönetimiyle ilgili yeni stratejiler masaya yatırıldı.

Ayrıca, su yönetimine ilişkin teknik sunumlar gerçekleştirilerek katılımcılara bilgi verildi ve çeşitli görüş alışverişlerinde bulunuldu.

İl Su Kurulu Toplantısı, Amasya’da hem yerel hem de ulusal düzeyde su kaynaklarının entegre bir yaklaşımla yönetilmesi yönünde atılacak adımların belirlenmesi açısından kritik bir platform olarak değerlendirildi.