Amasya’nın Koza Mahallesi’nde bulunan ve mahalle sakinlerinin tek oyun alanı olan çocuk parkı, çıkan yangın sonucu tamamen kullanılamaz hale geldi. Gece yarısı meydana gelen olayda, parkta çıkan yangın kısa sürede büyüyerek oyun gruplarını küle çevirdi. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, olayın sabotaj olduğunu belirleyerek 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

17 Haziran 2025 Salı günü saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişiler tarafından park içerisinde ateş yakılması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede parkta bulunan oyun alanlarını sararken, bir ağacı da etkileyen yangın, kullanılmayan eski bir okul binasına sıçramadan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın mahalle sakinlerinde büyük üzüntüye neden olurken, olay anını endişeyle izleyen Koza Mahallesi Muhtarı Hüseyin Keşoğlu, “Mahallemizin tek çocuk parkıydı. O da yandı, bitti, kül oldu. Yetkililerden parkımızın yeniden yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Mahallede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı, çocukların sosyalleşebileceği başka bir alanın bulunmadığı bildirildi.

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; olayla ilgili yapılan inceleme sonucunda E.K. (19), E.B.G. (22), F.P. (18) ve E.H.K. (16) isimli 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin toplamda 41 ayrı suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Olayın “mala zarar verme” kapsamında değerlendirildiği, adli sürecin başlatıldığı belirtildi.

Amasya Valiliği de yaptığı açıklamada, “Olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizle iş birliği içinde faillerin tespiti ve adalet önüne çıkarılması için gerekli tüm süreçler başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Yetkililer, halkın huzurunu bozmaya yönelik eylemlere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurgularken, mahalle halkı da çocuklar için yeni bir park yapılması çağrısında bulundu.