05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 08:20

KILIÇDAROĞLU AMASYADA HALKA SESLENDİ

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bizi bölmek istiyorlar, ayrıştırmak istiyorlar, bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Onurlu bayrağımızın altında, şanlı bayrağımızın altında, onurumuzla yaşayacağız, beraber, kardeşçe yaşayacağız"

AMASYA
Giriş Tarihi : 11-05-2015 11:52   Güncelleme : 11-05-2015 11:52
KILIÇDAROĞLU AMASYADA HALKA SESLENDİ

                KILIÇDAROĞLU AMASYADA HALKA SESLENDİ

        Cumhuriyet Hk partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bizi bölmek istiyorlar, ayrıştırmak istiyorlar, bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Onurlu bayrağımızın tında, şanlı bayrağımızın tında, onurumuzla yaşayacağız, beraber, kardeşçe yaşayacağız"

        "Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset hka adanmışlıktır. Siyaset, siyasetçinin kendi sorununu çözmesi değildir. Siyaset vatandaşın sorununu çözmektir. Siyaset, siyasetçinin oğlu KPSS sınavına girmeden devlet memuru n değildir. Siyaset sınava girenin hakkını yemeden vatandaşın çocuğunu devlet memuru yapmaktır. Siyaset budur." CHP Genel Başkanı Kem Kılıçdaroğlu, "Bizi bölmek istiyorlar, ayrıştırmak istiyorlar, bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Onurlu bayrağımızın tında, şanlı bayrağımızın tında, onurumuzla yaşayacağız, beraber, kardeşçe yaşayacağız" dedi.

        Kılıçdaroğlu, partisinin Anıt Meydan'da düzenlediği mitingde vatandaşlara seslenerek tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.7 Haziran'da tarih yazacaklarını öne süren Kılıçdaroğlu, "ayrılığın, iş liğin madığı, köylünün çiftçinin kazandığı, kavganın madığı, siyasette gerginliğin madığı, çatık kaşlı insanların değil güler yüzlü insanların ülkesi Türkiye'yi yeniden ayağa racaklarını" belirtti.Hiç kimseyi inancından ötürü öileştirmeyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hiç kim inancını siyasete mzeme etmeyeceğim. Kimliği dayısıyla hiç kimse öileştirilmeyecek. Hiç kim kimliğini siyasete mzeme etmeyeceğim. Hiç kim yaşam tarzını siyasete mzeme etmeyeceğim.

        Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklinin bir özelliği var, eğer bugün Türkiye kkınmışsa, büyümüşse emeklinin sayesindedir. Ona vefa borcumuz vardır, gençlerin vefa borcu vardır. Onlar çıştı, ürettiler. Kimi tarlada çıştı, kimi esnaf dükkanında çıştı, sanayide, fabrikada, her yerde çıştılar. Primlerini ödediler, günü geldi emekli dular. Huzur içinde yaşamak istiyorlar. Çuk çocuğuyla, torunuyla huzur içinde yaşamak istiyor. Biz, emekliye sahip çıkacağız."CHP'nin emeklilerin sahibi ve koruyucu duğunu savunan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri hinde ilk Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere birer maaş ikramiye vereceklerini kaydetti. - "Siyaset, hka adanmışlıktır""Koro hinde bağırdılar, 'parayı nereden acaksın?' diye. Bu soru kadar ayıp bir soru yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, "Yahu zaten ne veriyorn emekliye, ne veriyorn? Sanki ayda 10 bin lira vereceğiz de kaynağı soruyorlar. Verdiğin para zaten az. Aylık geliri bin liranın tında an 8 milyon emekli var. Kimi 350 lira ıyor, kimisi 400 lira ıyor, kimisi bin lira ıyor, kimisi bin 200 lira ıyor. 11 milyon emeklinin 8 milyonunun aylığı bin liranın tında. ya bir Ramazan Bayramı'nda bir Kurban Bayramı'nda 300 lira ıyorsa 300 lira vereceksin, bin lira ıyorsa bin lira vereceksin. Bir maaş ikramiye vereceksin, 'parayı nereden acaksın' diye bana soruyorn. Amasya meydanından onlara soruyorum ve söylüyorum herkes bilsin, 77 milyon insanım bilsin, 11 milyon emeklim bilsin. İlk Ramazan Bayramı'nda ilk Kurban Bayramı'nda sana ikramiyeyi vereceğim, 'heli hoş n' diyeceğim" diye konuştu.Kem Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zengin bir ülke duğunu ve kaynaklarının unduğunu vurgulayarak, devlette 27 buçuk yılını bu işler için harcadığını, paranın, verginin nasıl toplanacağını, bütçenin nasıl yapılacağını, hepsini bildiklerini dile getirdi. - "Bütün emekli kardeşlerimin hayır duasını istiyorum

        "Vatandaşlardan iki şey beklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bir; 11 milyon yurttaşın, yani emeklinin fire vermesini istemiyorum. 11 milyon vatandaşımın da oyunu bekliyorum. İki; bütün emekli kardeşlerimin hayır duasını da istiyorum. Madem ki in için çışıyorum, in için emek harcıyorum, mücadele ediyorum, den hayır duası istiyorum. "Üç yüz elli bin öğretmenin atama beklediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramının mayacağını iddia etti.Asgari ücretin 949 lira duğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, beş kişilik bir ailenin sabah, öğle ve akşam simit ve çay yemesi hinde bir günlük masrafın 30 lira duğunu, bunun da ayda 900 lira yaptığını söyledi.Ankara'da ahkam kesenlere seslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Geriye kıyor 49 lira. Geriye kan 49 lira ile bu < ev kirasını mı versin, mutfak parasını mı versin, elektrik parasını mı ödesin? Neyi ödeyecek bu < 49 lira ile. Ben ne dedim asgari ücreti net bin 500 lira yapacağım. Koro hinde bağırıyorlar, 'parayı nereden acaksın?' diye. Bunların bir ağa babası var. Diyor ki 'işçiye bin 500 lira vermek işçi için zulümdür.' Ben de bu Miye Bakanı'na diyorum ki, yahu arkadaş sen ayda 14 bin lira para ıyorn zulüm değil de işçiye bin 500 lira verince mi zulüm uyor" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert