05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 00:56

Serpil Saraçoğlu'ndan Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ittifak (Ortak) Amasya Belediye Başkan adayı Serpil Saraçoğlu CHP İl binasında basın açıklaması yaptı.

CHP
Giriş Tarihi : 13-02-2019 09:49   Güncelleme : 13-02-2019 09:49
Serpil Saraçoğlu'ndan Basın Açıklaması

 Saraçoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Cumhuriyeti in kuruluş belgesini imzandığı tarihi ve asil şehri de değerli Amasya basın menpları ile birlikte maktan ve Amasyı hemşehrilerime seslenmekten dayı mutluyum ve gururluyum.

 Sayın Amasyılar değerli basın menpları CHP si ve İYİ parti arak Millet İttifakı  çatısı tında belediye Amasya başkanlığına adayım. Sorumluluğumu biliyorum.  Amasya’mızı iyi tanıyorum sorunların ihtiyaçların neler duğunu da çok iyi biliyorum. Ben Amasya da doğdum burada yaşıyorum Allah nasip ederse lerin desteği, Amasyı hemşehrilerimin de takdiri ile seçilirsem lere hizmet etmekten onur gurur duyarım.

 Amasya’nın havasını koklamak, yunu içmek, tarihini, kültürünü örf ve adetlerini yaşamak yaşatmak bir ayrıcıktır. İşte tüm bunlar için bugün lerin huzurundayım.

Sizlerle birlikte dünü unutmadan geleceği yaşamak ve yaşatmak için belediye başkanlığına adayım.

 Amasya’mızın sorunlarını biliyorum, önemli an sorunları bilmek değil çözümlerini de bilmektir, projeler üretmektir. İnanın her sorunu çözecek projeleri hazırdır, bu projeleri süreç içerisinde lerle paylaşacağım, her proje insan odaklı, lere sevgi ile yaklaşan, anne şefkati ile kırmadan, dökmeden, hiç kimseyi üzmeden ve öileştirmeden tüm sorunlarını çözmek amaçlıdır.

 Bu güne kadar sayısız Dernek, Sivil Toplum Örgütü, Kamu yararına Kurum ve kuruluşlarda hiçbir menfaat gözetmek in, hiçbir kimseyi ayırt etmeden onlarca proje ve hizmetler yaptım. Daha iyisini bir anne şefkati ile tüm hkımızı kucaklayarak yapacağım. BUNA SÖZ VERİYORUM, BU SÖZ BİR ANA SÖZÜDÜR, ANADOLU SÖZÜDÜR, TÜRK KADINININ HALİDE EDİPLERİN, KARAFATMALARIN, BAHRİYE ÜÇOKLARIN, TÜRKAN SAYLAN’LARIN DAHA YÜZLERCE KAHRAMAN TÜRK KADINININ SÖZÜDÜR.

 Amasya’da parti üstü kavramlarla bu seçim sürecine hazırız.  Dayısıyla Amasya’da yaşayan tüm yurttaşların oyuna tibim.

 Amasya için sosy belediyecilik işi kentin her sorunu için kısa ve uzun vadeli projeler geliştirdik. Amasya’nın cazibe merkezi arak başta tarım ve turizm mak üzere çevreye dost yatırımları çekmesi bu anlamda sanayi bölgeleri ticaret merkezleri ileri noji kampüsü gibi özellikle gençlerin yaratıcılıklarını ortaya koyacakları ve onlara bık yemeyi değil, bık tutmayı öğreten merkezleri hayata geçireceğiz.

Amasya’nın öne çıkan sorunlarını çağdaş ve yeniliği yakayan bir anlayışla çözümler üreteceğiz.

Hka hizmet, hakka hizmettir. Amasya’da yetişen birisi arak Amasya’ya dürüstçe hizmet etmek boynumun borcudur.

 Sizin kızınız arak, bir ana, bir bacı, bir abla ve bir Anadu kadını arak dimdik ayakta karşınızdayım. Sizin için, ülkem için, kenti için belediye başkanlığına adayım. Evinize, sofranıza, aşınıza çocuklarınıza, işinize, sokağınıza, parkınıza, bahçenize bir kadın eli, bir ana eli değsin. Bunu birlikte başaracağımıza inanıyorum. Hedefi Amasya’yı birlikte yönetmektir.

Yüreğimle Amasya sevdam ile tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı nar, teşekkür ederim” dedi.

 CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz ise yaptığı konuşmada; “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak an Mahli idareler seçiminde CHP ve İYİ Parti millet ittifakı arak Amasya Belediye Başkan Adayımız Sn.  Serpil SARAÇOĞLU’dur.

Değerli Arkadaşlar, Tek < anlayışı ile otoriter rüzgarların estiği, çi yönetim anlayışının giderek güçlendiği günümüzde yerel siyasetin demokratik ve katılımcı özellikte ması daha da önem kazanmıştır.

 Yerel dinamiklerin harekete geçmesi, üretici güçlerin bir hedefe yöneltilmesi ve kentlerin toplums yaşamını kaylaştıracak, sosy uzlaşmayı, işbirliğini sağlayıp, kutuplaşmayı, kayırmacılığı ortadan racak yeni projelere ihtiyaç vardır.

 Bütün bu hedeflere hkçı, sosy demokrat ve çağdaş çözümler üretecek sosy belediyeciliği hedef edinmiş bir belediyecilik anlayışı ile ulaşmak mümkün acaktır.

 Kentte yaşayan hkı rahatlatacak, mutlu edecek, yerel üretici güçleri desleyip kkındıracak çışmara ancak ve ancak hkçı, çağdaş, toplumcu bir belediyecilik anlayışı ile sağlanacaktır.

Sosy belediyecilik rant kapısı değil hk kapısı, hka hizmet kapısıdır.

Sosy belediyecilik temelinde insan an, insan odaklı bir hizmet yaklaşımıdır.

 Sosy belediyecilik geleneksel belediyecilik anlayışının dışına çıkan bir anlayıştır. Bu anlayış belediyeleri sadece t yapı yapan bir birim arak değil de, insanların sosy ve kültürel hayatına katkıda unan, bu konuda görev ve sorumluluklar an bir hizmet yönetim birimi arak görür.

 Sosy belediyecilik anlayışı içerisinde ili belediye sınırları içerisinde bir sosy doku haritası çıkarılacaktır.

 Sosy doku haritasında belediye sınırları içerisinde yaşayan hkın gelir durumu eğitimi nelere ihtiyaç duyulduğu, nin ve de yaşayan hkın sorunları yerinde tespit edilecektir.

 Tespit edilen bilgiler doğrultunda sosy ekonomik durumları itibarı ile desteğe ihtiyaç duyan yurttaşların eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarını tespit edilip, gereken des yapılacaktır.

 Sosy belediyecilik, yardıma ihtiyaç duyanlara yardım etmek yanında, onları yardıma muhtaç maktan çıkarmayı da hedeflerken, yerel dinamikleri üretime katılmarı için ortam hazırlar.

 Millet ittifakı arak Yerel seçimlerde il ve ilçeleri de tüm belediyeleri acağımıza inancımız tamdır” dedi.

 Son arak İYİ Parti Amasya İl Başkanı Adnan Kır yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi uzun süren görüşme maratonundan sonra Amasya'mızda İYİ PARTİ -CHP birlikteliğinde, CHP çatısı tında seçimlere girme kararı ınmıştır. Bu birlikteliğe gönül seferberliği demek daha hoş ur. Amasya'mızın sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları çözmek için iyi bir ekiple ya çıkacağız. Belediye meclisi bu seçimlerin adaylardan sonra en önemli etkenidir. Amasya'mıza bugüne kadar hizmet etmiş emeği geçmiş belediye başkan ve meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rahmete kavuşanlara da yüce yaratandan rahmet diliyorum. Bizler çok daha fazla hizmet edeceği e hkımıza taahhüt ediyoruz Şunu da insanlarımız çok iyi bilsin. Seçimlerde çirkin siyaset yapmayacağız. Hiç kimseyi öileştirmeyeceğiz çünkü bu il herkesin birbirini tanıdığı yer seçimler bittikten sonra yine birbiri in acı ve tatlı gününde beraber acağız bu işlerin biri biter biri başlar ama dostluklar daimdir. Bu duygular içinde 31 Mart seçimlerinin ülke e, milleti e ve Amasya'mıza hayırlara vesile masını diliyor selam ve saygılarımı nuyorum. Ayrıca özellikle belirtmek istediği bir hus var. Her iki parti il genel meclis üyeliği seçimlerine kendi partisi adına kendi adaylarıyla ayrı ayrı girecektir” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert