Türkiye Afet Müdahe Planı (TAMP) çerçevesinde hazırlanıp onaylanarak yürürlüğe giren Amasya İl Afet Müdahe Planı ve kapsamındaki Yerel Düzey Hizmet Gurup Operasyon planları çerçevesinde, ViDr. Osman Var başkanlığında sorumlu kurum amirleri veya temsilcileri, hizmet grup planı sorumlarının katılımı ile Amasya 112 Acil Çağrı Merkezi Toplantı Sonu’nda Amasya Müdahe Planı masa başı ve saha tatbikatları icra edildi.
 
 Vi Var yaptığı değerlendirmelerde: “Ülke özellikle deprem hunda çok kritik bir coğrafyada unmakta. Yaşadığımız depremler sonucu çok fazla can ve m kaybına uğradık. AFAD bu afetler sonrası duyulan ihtiyaç vesilesiyle kuruldu ve şu anda dünyanın önde gelen afet yönetim kurumlarından bir tanesi.” İfadelerine yer verdi.
 
 Toplantıda yapılan değerlendirmelerde şunlara değinildi: “İli i afete hazır he getirmek için çışmarımızı “Amasya Afet Müdahe Planı” adı tında yürütmekteyiz. İl Afet Müdahe Planı masa başı tatbikatı ile amaçladığımız afet ve acil durumlara müdahede ihtiyaç duyulacak, ili in tüm güç ve kaynaklarını planlamak, bu güç ve kaynakları ay bölgesine hızlı ve etkin şekilde ulaştırılmasını sağlamak. Müdahe hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve des çözüm ortaklarının ve il düzeyinde sorumlu birimlerin görev ve sorumluluklarının belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. AYDES kullanıcılarının ön eğitimleri yapılmış up, ili de gerçekleşebilecek aylara karşı bilgilendirme toplantılarımız ile deslenmiştir.