28.02.2019 Perşembe akşamı Amasya Kültür Merkezi'nde Tiyatro oyuncu Yaşar Gündem Tarafından sahnelenen  kişilik oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı.

 

 Oyun Özeti
 "Kuvayi Milliye Destanı- Nazım Hikmet’in 1939’da yazmaya başladığı ve 1941’de bitirdiği Kuvayi Milliye şiiri(destanı) şairin Kurtuluş Savaşı’nı baplar hinde anlattığı bir destandır. Kuvâyi Milliye Destanı’nda Nâzım Hikmet, kapitist-emperyist Batı karşıtı, Anadu insanının kurtuluşunu ifadeye yönelik ideojik temele yaslanan farklı bir söylem geliştirir. Örtük bir dille ifade anına taşınan bu söylem, sosyist düşünce çerçevesinde Marksist dünya görüşünde kaynağını ur. Böyle unca da o, Kurtuluş Savaşı’na “ışılmış ‘kahramanlık öyküsü’ anlayışından farklı” bakar. Kuvayi milliye destanında, anlamı açıkça verilmese de materyist, sosyist dünya görüşü eserin “iç örgülerinde” kuvvetle hissedilir. 

 Her okunduğunda insanı farklı şekilde etkileyen bir başyapıttır. Ulus kurtuluş savaşında kıyıda köşede kmış, dipnot insanlarının kahramanlığıdır bu destan... İpliği Türkçe an bir tığ gibi işlemiştir Nazım Hikmet Kuvayi Milliye'de Türk dilini."