Amasya Hk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, 300 bisikletten 200’ünün spor etkinliklerinde kullanılması için okullara, 100’ünün de ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceğini söyledi.

        Sağlık Bakanlığı tarafından bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite ışkanlığı kazanmarını teşvik etmek amacıyla uygulanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Amasya Viliği, Amasya Belediyesi, Hk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

        Amasya Visi İbrahim Hil Çomakin, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, diğer yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar yer dığı yürüyüşün ardından konuşan Hk Sağlığı İl Müdürü Nergiz, Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik amacıyla başlatılan projeyle bisiklet kullanarak hareketli hayat tarzının setilmesinin amaçlandığını belirtti.

        Açık hava müzesi görünümündeki Amasya’nın güzelliğinden faydanmak için şehrin içinde mümkün duğu kadar yürüyerek veya bisikletle hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vi Çomakin de, “Bu tarihi havayı teneffüs ederek beldede yaşayan insanlar ile samimi diyogların kurulması çok önemlidir. Küçük şehirlerde yaşayan insanlar birbirini tanır, çok sayıda dostu ur, ararında güzel ve samimi diyoglar kurulur. Yapılan araştırmar bisiklet kullanmanın çok faydı ve ömrü uzattığını, fiziksel aktivitede unduğu için kilo madığını ve birçok hastıktan uzak ğını gösteriyor. Bisiklet çok basit ve ekonomik bir ulaşım aracıdır. Sevgili gençleri i ve bütün insanlarımızı bisiklete ıştırmamız gerekiyor” diye konuştu.