Küresel piyasalarda yaşanan sert dalgalanma dünya ekonomisine ağır bir darbe vurdu. Son 24 saat içerisinde küresel piyasalarda yaklaşık 1,7 trilyon dolarlık değer kaybı yaşandığı bildirildi.

Özellikle Orta Doğu’daki artan gerilim ve Hürmüz Boğazı’nın kapalı kalması, enerji arzına ilişkin endişeleri artırdı. Küresel petrol ticaretinin en kritik geçiş noktalarından biri olan boğazın kapalı olması, petrol fiyatlarında sert yükselişe neden oldu.

Petrol fiyatlarındaki artış sadece enerji piyasalarını değil; borsalar, emtia piyasaları ve para birimleri üzerinde de baskı oluşturdu. Birçok ülkede endeksler düşüşle kapanırken, yatırımcılar güvenli limanlara yöneldi.

Uzmanlar, Hürmüz Boğazı’nın ne kadar süre kapalı kalacağının piyasaların yönü açısından belirleyici olacağını ifade ederken, enerji fiyatlarındaki artışın enflasyon baskısını artırabileceği uyarısında bulunuyor.

Küresel ekonomide belirsizlik sürerken, piyasalardaki dalgalanmanın önümüzdeki günlerde de devam edebileceği değerlendiriliyor.