Vi Dr. Osman Var, Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek "Geleceki Dünya" konulu karikatür yarışmasında Türkiye 1.’si an Eren Can Zengin, “Çiftlikte Bir Gün" konulu resim yarışmasında Türkiye 1.’si an Azra Akçay ve TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Proje Yarışması’nda Bölge 1.’si an Oğukan Akbaş ve Hakan Barış Pazar’ı ödüllendirdi. Vi e İl Milli Eğitim Müdür Vekili Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu eşlik etti. Vi Dr. Osman Var öğrencileri i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 Boyabat Kaymakamlığı tarafından Türkiye genelindeki ortaokullar arasında “Geleceki Dünya” konulu ulus karikatür yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın amacı; dünyamızın ve insanlığın savaş, açlık, sağlık, çevre vb. anlardaki ortak sorunlarına duyarlı çocuklarımızı ortak bir dil an “karikatür dilinde” uşturarak bu sorunlara dikkat çekmek, çözüm aramak ve bu konuda duyarlılık uşturarak bir gelecek tasarımı ortaya koymaktır.
 
 Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Eren Can Zengin, "Geleceki Dünya" konulu karikatür yarışmasında 905 eser arasından Türkiye birincisi seçilmiştir.
 
 Alltech Türkiye tarafından düzenlenen "Çiftlikte Bir Gün" konulu ulus resim yarışmasında öğrenci Azra Akçay, 7267 katılımcı arasından Türkiye birincisi seçilmiştir. Öğrenci e ödülü İzmir Gaziemir Fuar anında düzenlenen 14. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda verilmiştir. Ayrıca, öğrenci in eseri Alltech standında hazırlanacak özel bir bölümde fuar süresince sergilenecektir.
 
 TÜBİTAK Bilim İnsanı Desleme Daire Başkanlığı tarafından 25/02/2019 – 28/02/2019 tarihleri arasında yapılan TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Oğukan Akbaş ve Hakan Barış Pazar yazılım anında bölge 1.’si arak ili i Türkiye finlerinde temsil etmeye hak kazandılar.