Amasya genelinde son günlerde etkisini sürdüren sağanak yağışlar, Yeşilırmak Nehri’nin taşmasına neden oldu. Nehir yatağından taşan sular, bölgedeki çok sayıda köyde sera ve tarım arazilerini basarak büyük çapta maddi hasara yol açtı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin hasar tespit çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
5 Köyde Tarım Arazileri Zarar Gördü
Sağanak yağışın ardından Amasya merkeze bağlı Büyükkızılca, Aksalur, Ovasaray, Çayköy ve Karaköprü köylerinde taşkınlar meydana geldi. Yükselen nehir suları nedeniyle binlerce dönümlük ekili arazi ve sera sular altında kaldı.
Özellikle bölgenin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Büyükkızılca köyündeki seralarda durumun ciddi olduğu bildirildi. Üretici Onur Sarı’ya ait seralarda hasat aşamasına gelen tonlarca domates ve salatalık fidesi çamurlu sulara gömüldü.
"Hasada Yakın Ürünlerimiz Mahvoldu, Destek Bekliyoruz"
Yaşanan felaketin ardından çaresiz kalan ve yetkililerden yardım talep eden çiftçi Onur Sarı, uğradıkları zararı şu sözlerle dile getirdi:
"Yeşilırmak'ın taşması sonucu sel meydana geldi ve seralarımız sular altında kaldı. Sadece bizim değil; Ovasaray, Karaköprü, Aksalur ve Çayköy bölgelerinde de binlerce dönümlük alan büyük zarar gördü. Sulama borularımız, sulama sistemlerimiz akıntıya kapıldı, sera naylonlarımız yırtıldı. Ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Seralarımızın içinde hasada çok az bir zaman kalmış domateslerimiz ve salatalık fidelerimiz vardı, hepsi mahvoldu. Yetkililerin bir an önce bölgeye gelerek zararımızı yerinde görmesini ve bizlere destek olmasını bekliyoruz."
Bölgede tarım müdürlüğü ekiplerinin ve ilgili birimlerin hasar tespit ve inceleme çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.







