Sürekli yenilenen ve gençleşen, çağdaş, dinamik, tarafsız ve dürüst haber anlayışını yansıtan değerleri, çağdaş nitelikleriyle insana saygı anlayışına sahip ve örnek bir haber sitesi ma yunda kendini sürekli geliştiren 05.com.tr Amasya Haber Sitesi’nin bu özelliklerini yansıtacak, özgün logo yarışması düzenlenmiştir. Yarışma, Uludağ üniversitesi TBMYO Grafik Tasarım Programı öğretim görevlisi Gülin ERDAL danışmanlığında, Özgür Mobilya SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Tarafından düzenlenmektedir.

 

        Yarışma, tüm tasarımcılara açık makla birlikte internet üzerinden katılım yapılabilmektedir.

1. Tasarımlar, yerel haber yayını yapan, tarafsız, kişisel hak ve özgürlüklerine saygılı bir internet sitesi an www.05.com.tr.kullanılacaktır. Site, Amasya ilinde yayın yapmakta ve büyük oranda yerel haberler yayınlamaktadır.
2. Tasarımlar, logo abileceği gibi logotaype veya sade amblem de abilir.
3. Logo çağdaş, dinamik, internet haber sitesi konseptine uygun ve aynı zamanda bölgesel özellikleri de taşıyan özelliklere sahip mıdır.
4. Tasarımlarda “05.com.tr. Amasya Haber” ibaresi mutlaka unmıdır.
5. Logo tasarımında herhangi bir kısıtlama yoktur. Renk, form ve anlatım şekli tasarımcıya aittir.
6. Tasarımlar A4 kağıda yerleştirilecektir. Uzun ı 12 cm an renkli çışma kağıdın tam ortasına gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Alt kısma ise uzun ı 3cm an renkli ve siyah beyaz örnekleri konulmıdır. Çışmanın PDF ve vektörel formatıyla birlikte, gulinerd@yahoo.com mailine gönderilebilir.
7. Çışmar özgün mı, bölgesel özellikleri yansıtmı ve internet habercili fikrini yansıtabilmelidir. Başka bir yerden ınma, çınma veya kötü uyarlamar yapma kopya muamelesi görerek diskifiye edilecektir.
8. Gönderilen tüm çışmar Uludağ Üniversitesi TBMYO Grafik tasarım programı öğretim elemanlarınca değerlendirilerek, 10 çışma seçilecektir.
9. Hk oylamasına nulan 10 çışma katılım ve sergilenme sertifikası acak ve öğrenciler CV lerinde kullanabilecektir.
10. Yarışma heyeti gerekli görürse, çışmar üzerinde isteği değişikliği tasarımcısına yaptırabilecektir.
11. Yarışmaya katılan her tasarımcı, yarışmanın tüm koşullarını ka etmiş sayılarak, eserinin tüm haklarını Özgür A.Ş. devretmiş sayılacaktır.
12. Dereceye giren eserlerden;
1. Eser 500 TL
2. Eser 200 TL
3. Eser 150 TL para ödülü ile katılım ve sergileme belgesi acaklardır.
13. Ayrıca yarışma heyeti uygun görürse yarışmaya gönderilen seçme eserleri sergileme ve sergilenen eser sahiplerini sergiye davet etme hakkını saklı tutmaktadır.