Amasya İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından idare toplantı sonunda düzenlenen 2019 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında Amasya Viliği şube müdürleri, İl Özel İdare birim müdürleri, bazı kurum müdürleri ve İl Özel İdare çışanlarından uşan ortama 100 kişilik katılımcılara yönelik 5 günlük eğitim programı çerçevesinde; “Yönetim Becerileri, Algı Yönetimi ve Liderlik”, “Öfke Kontrü ve Stres”, “Satın Alma ve İhe Kavramı”, “Sayıştay Kanunu ve Uygulamarı”, “5018 Sayılı Kanun ve Uygulamarı” konulu seminer düzenlendi.

 Bakırçay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Anakutlu tarafından seminerin 1. gününde “Yönetim Becerileri, Algı Yönetimi ve Liderlik” konuları hakkında yapılan num karşılıklı soru cevap şeklinde geçerek katılımcılar tarafından büyük beğeniyle dinlendi. Güncel konularla deslenen ve örnekler üzerinde anlatılan numda edinilen bilgiler ile tüm katılımcıların günlük hayatına ve iş hayatına katma değer nması amaçlanmaktadır.

 İzmir Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Gamze Erdoğrul tarafından seminerin 2. gününde “Öfke Kontrü ve Stres” konuları hakkında yapılan numda globleşen dünyamızda sağlıklı iletişimin önemine vurgu yapılarak, iş hayatımızda ne denli gerekli bir araç duğu, doğru ve güvenli bir şekilde aktarılması gerektiği, karşıdaki kişinin gılama durumuna göre şekil abileceği ele ınarak, katılımcılar ile karşılıklı soru cevap şeklinde geçerek, günlük hayatımızdaki örnekler ile deslenen seminer katılımcılar tarafından beğeniyle dinlendi. Öfke kontrü ile ilgili yöntemler ve stres durumunda nasıl başa çıkılabileceği yönünde bilgiler paylaşıldı.

 Hk Sağlığı Kurumu Strateji Daire Başkanı Yavuz Ateş tarafından seminerin 3. gününde “Satın Alma ve İhe Kavramı” konuları hakkında yapılan numda “4734 Sayılı Kamu İhe Kanunu” kapsamındaki Elektronik İhe Projesi (E-İhe), (E-Eksiltme) ve konu ile ilgili bağlantılı konular hakkında eğitim verilmiş up, pazarlık ulü ile yapılan hizmet ımı ve m ımı ihelerinin ulleri hakkında karşılıklı bilgi ışverişi şeklinde geçen seminerde yapılacak işlerle ilgili doğru ve etkili ylar öğrenilerek uygulamada hayata geçirilmesi amaçlanmıştır.

Emekli Sayıştay Denetçisi Necip Turguter tarafından seminerin 4. gününde “Sayıştay Kanunu ve Uygulamarı” konuları hakkında yapılan numda denetimlerde sıkça rastlanan hatı uygulamarı gerçek örnekler vererek geniş bir şekilde ele ınarak yapım işlerinde sözleşmenin imzanması, yer teslimi ve işe başlanılmasından itibaren işin yürütülmesindeki bütün aşamarla ilgili hukuki bilgiler verildi. Yapı denetim işleri, hakedişlerin düzenlenmesi ve ödenmesi, geçici ve kesin ka ler ile yüklenici ve idare arasındaki tüm nik ve hukuki ilişkiler seminerde bütün ayrıntıları ile ele ındı.

 Miye Bakanlığı Uzmanı Hakan Dilmen tarafından seminerin 5. gününde ise “5018 Sayılı Kanun ve Uygulamarı” konuları hakkında yapılan numda 4734 Sayılı Kamu İhe Kanunu, 4735 Sayılı Kamu İhe Sözleşmeleri Kanunu, 5018 Sayılı Kamu Mi Yönetim, Stratejik Yönetim ve Planlama, Faiyet Raporları, Harcama Belgeleri Mevzuatı, Taşınır ve Taşınmaz Yönetimi, 657 Sayılı Kanun Disiplin Hükümleri ve İç Kontr Standartları konuları kapsamlı bir şekilde ele ındı.