05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:48

Samsun'da cinayet!

Azmettiren, öldürenden daha fazla yatacak...

Bölgesel Haber
Giriş Tarihi : 10-04-2019 21:45   Güncelleme : 10-04-2019 21:45
Samsun'da cinayet!

     Samn'da cinayet tarihinde 17 yaşında an genç, < öldürmek çundan yargılandığı mahkemece 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, cinayeti azmettirdiği iddia edilen şahıs ise 25 yıl hapis cezası dı. 

    

Cinayet, 2016 yılı Temmuz ayında Samn'un Canik ilçesi Karşıyaka Mahlesi'ndeki bir lokantada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Umut Şimşek (37), kız arkadaşıyla uşarak lokantaya yemeğe gitti. İkili lokantanın bkon kısmında yemek yedikleri sırada yanlarına gelen cinayettarihinde 17 yaşında an Abdulsamet A., tabancayla ateş açarak Umut Şimşek'i öldürdü. Olay anı ise güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. 

Samn Emt Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri ayla ilgili Abdulsamet A. ile ayı azmettirdiği iddia edilen Oğul G.A.'yı (25) yakayarak göztına dı. Her iki şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

CEZA YAĞDI

Olayla ilgili Oğul G.A., Abdulsamet A. ve A.A.Y. hakkında Samn 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Abdulsamet A. ay tarihinde yaşının da 18'den küçük ması dikkate ınarak "< öldürmek" çundan 12 yıl 6 ay, ruhsatsız silah çundan da 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Oğul G.A. ise "cinayete azmettirmek" çundan 25 yıl hapis, ruhsatsız silah çundan da 1 yıl 8 ay 4 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutukz arak yargılanan A.A.Y. de ruhsatsız silah çundan 10 ay hapis cezası dı. 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert